Terug

Zwembad De Koploper vanaf maandag 18 mei geleidelijk open

Laatst bijgewerkt: maandag 29 juni om 11.00 uur

Iedereen staat te trappelen om weer te genieten in het zwembad! Vanaf maandag 18 mei is zwembad De Koploper weer open. Maar nog niet tegelijkertijd voor iedereen. En volgens nieuwe regels.

We richten ons zwembad optimaal in voor jong en oud. Daarom starten we geleidelijk op met onze activiteiten. We hebben tenslotte te maken met nieuwe regels, nieuwe bezoekersstromen en een nieuwe wijze van met elkaar omgaan. Door gefaseerd het zwembad open te stellen, bieden wij zo onze bezoekers, naast veel zwemplezier, optimale comfort en veiligheid.  We gaan dus stap voor stap ‘De Koploper nieuwe stijl’ vormgeven.

  • Onze basisregels voor een bezoek aan zwembad De Koploper en meer informatie voor jouw activiteit lees je op onze pagina  ‘coronaregels en informatie‘.
  • Voor veel activiteiten is vooraf online reserveren noodzakelijk via jouw Sportbedrijf-account. Dit kan tot en met 7 dagen vooruit. Hoe je dit doet, lees je ook op onze pagina ‘coronaregels en informatie‘.

Onze bereikbaarheid van de klantenservice
Normaal gesproken hanteren wij een reactietermijn van drie werkdagen voor het beantwoorden van e-mailberichten. Door de vele vragen en verzoeken is deze reactietermijn helaas niet mogelijk en duurt het beantwoorden van uw e-mailbericht langer dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak.

Vanaf zondag 5 juli: recreatief zwemmen voor volwassenen
Vanaf zondag 5 juli is het ook weer mogelijk voor volwassenen om recreatief te komen zwemmen! We hebben daarom ook onze openingstijden voor recreatief zwemmen uitgebreid. Vooraf reserveren is niet nodig. Lees alles in ons nieuwsbericht: Versoepeling coronamaatregen opent veel ‘zwembaddeuren’ in de zomervakantie. Je kunt ook voordelig een zomerabonnement aanschaffen voor recreatief zwemmen: 6 weken lang onbeperkt zwemmen tegen een scherp tarief. Op onze pagina over het zomerabonnement lees je meer informatie.

Vanaf woensdag 1 juli: klimmen
Vanaf woensdag 1 juli is het weer mogelijk om te klimmen in Sportcentrum De Koploper. Reserveren kan telefonisch via (0320) 285 385. Lees voor jouw bezoek aan de klimmuur onze basisregels.

Vanaf maandag 22 juni: zwemles niveau 1
Vanaf maandag 22 juni starten de zwemlessen voor niveau 1 (ook de privézwemlessen voor niveau 1). Ouder(s) of verzorger(s) zijn inmiddels per e-mail geïnformeerd. Voor je komst naar de zwemles gelden wel andere regels. Deze lees je na op onze pagina: coronaregels en informatie.

Vanaf maandag 8 juni: Senioren Fit (Power), MiVa zwemmen en zwangerschapszwemmen
Vanaf maandag 8 juni starten de activiteiten Senioren Fit (Power), Minder Valide zwemmen, zwangerschapszwemmen en privézwemlessen niveau 2, 3, 4 en 5. Online reserveren is voor deze activiteiten (excl. privézwemlessen) ook noodzakelijk. Dit kan via jouw persoonlijke Sportbedrijf-account tot en met 7 dagen vooruit.

Lees via de link ‘reserveren voor Senioren Fit‘ of de link ‘reserveren voor MiVa zwemmen‘ of de link ‘reserveren voor zwangerschapszwemmen‘ hoe je dit kunt doen. Onze openingstijden vind je op op de pagina van Sportcentrum De Koploper.

Vanaf zaterdag 6 juni: recreatief zwemmen
Het recreatief zwemmen wordt vanaf zaterdag 6 juni weer opgestart. In eerste instantie zijn vanwege de coronamaatregelen alleen kinderen van 7 tot en met 12 jaar met zwemdiploma A welkom. Tot aan de zomervakantie is recreatief zwemmen alleen op zaterdag van 15.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.30 tot 17.00 uur. Op beide dagen is de waterspeeltuin ook geopend. Koop hier je kaartje. In de zomervakantie kunnen kinderen in deze leeftijdsgroep weer 7 dagen per week recreatief zwemmen. Om dit heel voordelig te doen hebben wij dit jaar een zomerabonnement. Voor slechts € 26,50 zwem je de hele vakantie onbeperkt.

Vanaf dinsdag 2 juni: aquasporten (alle tijden), Ouder & Kind zwemmen en zwemles niveau 2
In de derde fase (vanaf dinsdag 2 juni) gaan de reguliere openingstijden voor het aquasporten weer in. Let op: vooraf reserveren blijft noodzakelijk.
Daarnaast starten de lessen van het Ouder & Kind zwemmen. Ook voor deze activiteit geldt dat vooraf reserveren noodzakelijk is. Dit kan via je persoonlijke Sportbedrijf-account tot en met 7 dagen vooruit. Hoe je dat precies doet, lees je hier. Tevens starten in deze fase de zwemlessen voor kinderen van niveau 2. Per e-mail zijn ouder(s)/verzorger(s) hierover geïnformeerd. Tot slot starten we ook het recreatief zwemmen weer gefaseerd op vanaf zaterdag 6 juni. Meer informatie lees je ons nieuwsbericht.

Vanaf maandag 25 mei: aquasporten (avond) en zwemles tieners & volwassenen
In de tweede fase (vanaf maandag 25 mei) zijn wij open voor aquasporten en zwemles voor tieners & volwassenen (niveau 2, 3, 4, 5 en zwemvaardigheid). Dit geldt tot en met maandag 1 juni alleen voor de aquasporten in de avond. Een belangrijke wijziging voor het aquasporten is dat vooraf reserveren noodzakelijk is. Dit kan via je persoonlijke Sportbedrijf-account tot en met 7 dagen vooruit. Hoe je dat precies doet, lees je hier.

Vanaf maandag 18 mei: banenzwemmen, dameszwemmen en zwemles voor kinderen (niveau 3 en hoger)
In de eerste fase gaan wij open voor banenzwemmen, dameszwemmen en zwemles voor kinderen in niveau 3, niveau 4, niveau 5 en zwemvaardigheid. Ook de kinderen vanuit de afzwemgroep van maart duiken vanaf maandag 18 mei weer in het water.

Een belangrijke wijziging voor het banenzwemmen en het dameszwemmen is dat vooraf reserveren nodig is. Dit kan via je persoonlijke Sportbedrijf-account tot en met 7 dagen vooruit. Hoe je dat precies doet, lees je hier.

Overige activiteiten in De Koploper
Voor alle overige activiteiten geldt dat wij helaas nog niet weten wanneer deze starten. Dit geldt voor:

  • Borstcrawlcursussen (na de zomervakantie)
  • Fit & Vitaal (na de zomervakantie)
  • Klimmen

We doen dit samen
We hopen dat je begrip hebt voor de keuzes die wij maken. Ze zijn in het belang van al onze bezoekers en onze medewerkers. Heb je een tip? Vertel het één van onze medewerkers of vul ons digitale contactformulier in.

Restaurant De Inloper
Tot en met zaterdag 30 mei (vanwege Pinksteren) is restaurant De Inloper uitsluitend geopend voor afhalen. Denk aan een kop koffie of thee to go. Tot en met 30 mei is het alleen toegestaan buiten De Koploper  te eten of drinken. Vanaf dinsdag 2 juni zijn we open voor maximaal 30 personen in het restaurant. De openingstijden variëren de komende weken en staan vermeld op de pagina van restaurant De Inloper.

Zwemles

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

Aqua Yoga & Pilates 22 - 04 - 2024

Nieuwe Aquasport: Aqua Yoga & Pilates

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging voor je lichaam en geest? Ontdek dan Float Yoga & Pilates bij…

Lees meer
17 - 04 - 2024

12 mei: straat- en veldvoetbalevenement door Sportbedrijf Lelystad en ‘Panna Knock Out’

Op zondag 12 mei 2024 organiseren Sportbedrijf Lelystad en ‘Panna Knock Out’ voor het eerst het straat-en veldvoetbalevenement bij Sportcomplex…

Lees meer
Recreatief zwemmen in De Koploper 15 - 04 - 2024

Veel zwemplezier in de meivakantie in De Koploper!

Van maandag 29 april tot en met zondag 5 mei 2024 is het meivakantie! Dat betekent weer heel veel zwemplezier…

Lees meer
Flyer beweegstimulering 15 - 04 - 2024

Lelystadse consultatiebureaus succesvol aan de slag met beweegstimulering bij jonge kinderen

Icare jeugdgezondheidszorg, Sportbedrijf Lelystad en JOGG Lelystad slaan de handen ineen om meer en beter bewegen bij kinderen van 0…

Lees meer
10 - 04 - 2024

13 tot 20 april: Indoor Swim to Fight Cancer in Zwembad De Koploper

Op zaterdag 13 april gaat een bijzonder evenement in Zwembad De Koploper van start ter ondersteuning van kankeronderzoek. In samenwerking…

Lees meer
Zeemeerminzwemmen 09 - 04 - 2024

In de meivakantie: cursus zeemeerminzwemmen!

Heb jij altijd al willen zwemmen als een zeemeermin? Dan is dit jouw kans! Tijdens de meivakantie van maandag 29…

Lees meer
Start jubileumjaar 08 - 04 - 2024

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar!

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar. Op maandag 8 april werd stilgestaan bij de start van dit jubileumjaar. Onder het toeziend…

Lees meer
Buiten bewegen in Lelystad 03 - 04 - 2024

Urban Sports geven nieuwe impuls aan ‘Buiten Bewegen’ programma

Lelystedelingen konden al geruime tijd deelnemen aan georganiseerd en flexibel aanbod bij openbare sport- en beweegplekken, in parken en op…

Lees meer
28 - 03 - 2024

Fit naar Werk! Een unieke samenwerking ter ondersteuning van werkzoekenden in Lelystad

Werkzoekenden in Lelystad krijgen binnenkort toegang tot een vernieuwende aanpak die gericht is op een succesvolle re-integratie op de arbeidsmarkt….

Lees meer
18 - 03 - 2024

Meezwemtarief: recreatief zwemmen tijdens de zwemles van uw kind

Terwijl uw kind zwemles krijgt kunt u zelf ook even lekker het water in? Dat kan! Vanaf heden is het…

Lees meer