Terug

Update 15 maart: zwembad De Koploper en Sportcomplex De Rietlanden sluiten

Op donderdag 12 maart 2020 zijn door het RIVM en onze premier nieuwe maatregelen genomen in verband met het coronavirus. Deze maatregelen hebben Sportbedrijf Lelystad doen besluiten om met ingang van vrijdag 13 maart 07.00 uur alle activiteiten in de zwembaden van De Koploper niet door te laten gaan en Sportcomplex De Rietlanden te sluiten tot en met dinsdag 31 maart 2020.

Update zondag 15 maart 2020:
Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen gaan alle activiteiten in de zwembaden van De Koploper niet door tot en met maandag 6 april 2020 en zijn alle sportaccommodaties van Sportbedrijf Lelystad gesloten tot en met maandag 6 april 2020.

Sportcentrum De Koploper
In Sportcentrum De Koploper gaan alle activiteiten onder de vlag van Sportbedrijf Lelystad niet door tot en met maandag 6 april 2020. In het zwembad gaat dat om de volgende activiteiten:

 • Recreatief zwemmen
 • Zwemlessen
 • Aquasport
 • Banenzwemmen
 • Zwangerschapszwemmen
 • Ouder & Kind zwemmen
 • Senioren Fit
 • Minder Valide zwemmen
 • Dameszwemmen
 • Fit & Vitaal

Wat dit voor het afzwemmen, de lidmaatschappen en de abonnementen betekent, leest u allemaal in ons nieuwsbericht: Informatie voor onze zwemmende klanten.

Wat dit voor de huurders van zwembad De Koploper betekent, leest u allemaal in ons nieuwsbericht: Informatie voor huurders over de sluiting van de accommodaties.

Daarnaast zijn ook restaurant De Inloper, de klimhal en de sporthal gesloten.

Meer informatie over KernGezond, KernGezond Fitness & Squash en Go4Pilates op hun eigen website.

Sportcomplex De Rietlanden
Sportcomplex De Rietlanden is gesloten. Dit geldt voor alle gebruikers met uitzondering van de scholen. De scholen zijn zelf verantwoordelijk of zij de sportlessen blijven verzorgen in Sportcomplex De Rietlanden.

Update zondag 15 maart 2020:
Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen is Sportcomplex De Rietlanden gesloten tot en met maandag 6 april 2020. Dit geldt ook voor schoolgebruik.

Wat dit voor de huurders van Sportcomplex De Rietlanden betekent, leest u allemaal in ons nieuwsbericht: Informatie voor huurders over de sluiting van de accommodaties.

Gebruik van de sport- en gymzalen
De gymzalen zijn in eigendom van de gemeente Lelystad. Sportbedrijf Lelystad verhuurt de sport- en gymzalen voor o.a. schoolgebruik. Het is aan de scholen zelf of zij doorgaan met de gymlessen.

Update zondag 15 maart 2020:
Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen zijn de sport- en gymzalen  gesloten tot en met maandag 6 april 2020. Dit geldt ook voor schoolgebruik.

Wat dit voor de huurders van sport- en gymzalen betekent, leest u allemaal in ons nieuwsbericht: Informatie voor huurders over de sluiting van de accommodaties.

Activiteiten Sportbedrijf Lelystad
Alle activiteiten georganiseerd door Sportbedrijf Lelystad gaan niet door tot en met maandag 6 april 2020 (update van zondag 15 maart 2020). Het gaat om de volgende activiteiten:

 • ROC Taalklas Sportlessen
 • Zitgym
 • Bewegen op Maat
 • Vrouwensport
 • Skills4Life
 • Workshops Gezonde Voeding en Gedrag
 • Sociaal Vitaal

Voor de Lelystadse sportverenigingen
Het RIVM, NOC*NSF en de nationale sportbonden hebben naar aanleiding van de nieuwe maatregelen de sportverenigingen geïnformeerd om tot en met dinsdag 31 maart 2020 bijvoorbeeld geen wedstrijden te organiseren, trainingen af te zeggen en/of clubhuizen te sluiten. Bekijk de website van de eigen sportbond voor meer informatie. Wij verzoeken de Lelystadse sportverenigingen geen gebruik te maken van de buitensportaccommodaties van Sportbedrijf Lelystad.

Update zondag 15 maart 2020:
NOC*NSF heeft geadviseerd aan de sportclubs om alle sportfaciliteiten te sluiten. Lees alle maatregelen voor sportclubs bij het RIVM of NOC*NSF. De buitensportaccommodaties van Sportbedrijf Lelystad zijn gesloten.

Tot slot
Wij begrijpen dat het sluiten van onze accommodaties voor u of uw kind erg teleurstellend is. Wij doen er alles aan om al onze bezoekers, verenigingen, partners en alle andere belanghebbenden zo goed mogelijk te informeren. Het kan zijn dat wij niet op alle vragen direct een antwoord hebben en daarom vragen wij om uw begrip.

Wij voorzien onze website van een update wanneer dat nodig blijkt te zijn.

Actuele informatie coronavirus
Actuele informatie en vragen en antwoorden over het coronavirus vindt u op deze websites:

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

Fit naar Werk! 19 - 07 - 2024

15 werkzoekenden ronden Fit naar Werk! succesvol af 

15 deelnemers aan de eerste editie van Fit naar Werk! hebben dit project succesvol afgerond. Ze hebben hiervoor een certificaat…

Lees meer
Online routeplatform 16 - 07 - 2024

Online routeplatform nu met downloadbare GPX-routes

Het online routeplatform voor Lelystedelingen heeft een waardevolle impuls gekregen. Bezoekers kunnen vanaf nu ook GPX-routes rechtstreeks gratis downloaden via…

Lees meer
Vacature 15 - 07 - 2024

Vacature Zwemonderwijzer Zwem-ABC en Aquasport

Werken bij het leukste zwembad van Flevoland, zwembad De Koploper? Sta jij graag in het water en langs de badrand?…

Lees meer
Own the Sport 2023 12 - 07 - 2024

Provinciale finale skateparktour Own the Spot in Lelystad

De provinciale finale van skateparktour Own the Sport is dit jaar op donderdag 25 juli bij Skatepark Silverhills in Lelystad….

Lees meer
Vacature 11 - 07 - 2024

Vacature: Buurtsportcoach Uitvoering (24-36 uur per week)

Heb jij passie voor sport en leefstijl en wil jij de gezondheid van onze inwoners een boost geven? Als Buurtsportcoach…

Lees meer
03 - 07 - 2024

Aangepaste openingstijden en extra activiteiten in de zomervakantie

Aangepaste openingstijden en extra activiteiten in de zomervakantie  De zomervakantie (22 juli t/m 1 september) komt eraan. Misschien ga je…

Lees meer
De Koploper 02 - 07 - 2024

Verduurzamingsslag bij zwembad De Koploper tijdens zomerperiode

Deze zomer vindt er een verduurzamingsslag plaats bij zwembad De Koploper. In de periode van maandag 29 juli tot en…

Lees meer
Jolijn en Thijs van Valkengoed 25 - 06 - 2024

25 jaar Sportbedrijf Lelystad – Olympische droom komt uit in De Koploper

De eerste zwemmeters van Jolijn en Thijs van Valkengoed liggen in Lelystad. Heel veel zwemdiploma’s zijn behaald in zwembad de…

Lees meer
Schuitema 25 - 06 - 2024

25 jaar Sportbedrijf Lelystad – Jan Schuitema: “Passie voor de sport”

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar. Op maandag 8 april 2024 werd stilgestaan bij de start van dit jubileumjaar. Onder het…

Lees meer
Recreatief zwemmen in De Koploper 25 - 06 - 2024

Wijziging toegangsbeleid Zwembad de Koploper per 1 juli

We willen graag dat al onze bezoekers plezier beleven tijdens het sporten en bewegen. Daarom hebben we een aantal spelregels voor…

Lees meer