Terug

Update 15 maart: zwembad De Koploper en Sportcomplex De Rietlanden sluiten

Op donderdag 12 maart 2020 zijn door het RIVM en onze premier nieuwe maatregelen genomen in verband met het coronavirus. Deze maatregelen hebben Sportbedrijf Lelystad doen besluiten om met ingang van vrijdag 13 maart 07.00 uur alle activiteiten in de zwembaden van De Koploper niet door te laten gaan en Sportcomplex De Rietlanden te sluiten tot en met dinsdag 31 maart 2020.

Update zondag 15 maart 2020:
Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen gaan alle activiteiten in de zwembaden van De Koploper niet door tot en met maandag 6 april 2020 en zijn alle sportaccommodaties van Sportbedrijf Lelystad gesloten tot en met maandag 6 april 2020.

Sportcentrum De Koploper
In Sportcentrum De Koploper gaan alle activiteiten onder de vlag van Sportbedrijf Lelystad niet door tot en met maandag 6 april 2020. In het zwembad gaat dat om de volgende activiteiten:

 • Recreatief zwemmen
 • Zwemlessen
 • Aquasport
 • Banenzwemmen
 • Zwangerschapszwemmen
 • Ouder & Kind zwemmen
 • Senioren Fit
 • Minder Valide zwemmen
 • Dameszwemmen
 • Fit & Vitaal

Wat dit voor het afzwemmen, de lidmaatschappen en de abonnementen betekent, leest u allemaal in ons nieuwsbericht: Informatie voor onze zwemmende klanten.

Wat dit voor de huurders van zwembad De Koploper betekent, leest u allemaal in ons nieuwsbericht: Informatie voor huurders over de sluiting van de accommodaties.

Daarnaast zijn ook restaurant De Inloper, de klimhal en de sporthal gesloten.

Meer informatie over KernGezond, KernGezond Fitness & Squash en Go4Pilates op hun eigen website.

Sportcomplex De Rietlanden
Sportcomplex De Rietlanden is gesloten. Dit geldt voor alle gebruikers met uitzondering van de scholen. De scholen zijn zelf verantwoordelijk of zij de sportlessen blijven verzorgen in Sportcomplex De Rietlanden.

Update zondag 15 maart 2020:
Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen is Sportcomplex De Rietlanden gesloten tot en met maandag 6 april 2020. Dit geldt ook voor schoolgebruik.

Wat dit voor de huurders van Sportcomplex De Rietlanden betekent, leest u allemaal in ons nieuwsbericht: Informatie voor huurders over de sluiting van de accommodaties.

Gebruik van de sport- en gymzalen
De gymzalen zijn in eigendom van de gemeente Lelystad. Sportbedrijf Lelystad verhuurt de sport- en gymzalen voor o.a. schoolgebruik. Het is aan de scholen zelf of zij doorgaan met de gymlessen.

Update zondag 15 maart 2020:
Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen zijn de sport- en gymzalen  gesloten tot en met maandag 6 april 2020. Dit geldt ook voor schoolgebruik.

Wat dit voor de huurders van sport- en gymzalen betekent, leest u allemaal in ons nieuwsbericht: Informatie voor huurders over de sluiting van de accommodaties.

Activiteiten Sportbedrijf Lelystad
Alle activiteiten georganiseerd door Sportbedrijf Lelystad gaan niet door tot en met maandag 6 april 2020 (update van zondag 15 maart 2020). Het gaat om de volgende activiteiten:

 • ROC Taalklas Sportlessen
 • Zitgym
 • Bewegen op Maat
 • Vrouwensport
 • Skills4Life
 • Workshops Gezonde Voeding en Gedrag
 • Sociaal Vitaal

Voor de Lelystadse sportverenigingen
Het RIVM, NOC*NSF en de nationale sportbonden hebben naar aanleiding van de nieuwe maatregelen de sportverenigingen geïnformeerd om tot en met dinsdag 31 maart 2020 bijvoorbeeld geen wedstrijden te organiseren, trainingen af te zeggen en/of clubhuizen te sluiten. Bekijk de website van de eigen sportbond voor meer informatie. Wij verzoeken de Lelystadse sportverenigingen geen gebruik te maken van de buitensportaccommodaties van Sportbedrijf Lelystad.

Update zondag 15 maart 2020:
NOC*NSF heeft geadviseerd aan de sportclubs om alle sportfaciliteiten te sluiten. Lees alle maatregelen voor sportclubs bij het RIVM of NOC*NSF. De buitensportaccommodaties van Sportbedrijf Lelystad zijn gesloten.

Tot slot
Wij begrijpen dat het sluiten van onze accommodaties voor u of uw kind erg teleurstellend is. Wij doen er alles aan om al onze bezoekers, verenigingen, partners en alle andere belanghebbenden zo goed mogelijk te informeren. Het kan zijn dat wij niet op alle vragen direct een antwoord hebben en daarom vragen wij om uw begrip.

Wij voorzien onze website van een update wanneer dat nodig blijkt te zijn.

Actuele informatie coronavirus
Actuele informatie en vragen en antwoorden over het coronavirus vindt u op deze websites:

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

10 - 04 - 2024

13 tot 20 april: Indoor Swim to Fight Cancer in Zwembad De Koploper

Op zaterdag 13 april gaat een bijzonder evenement in Zwembad De Koploper van start ter ondersteuning van kankeronderzoek. In samenwerking…

Lees meer
Zeemeerminzwemmen 09 - 04 - 2024

In de meivakantie: cursus zeemeerminzwemmen!

Heb jij altijd al willen zwemmen als een zeemeermin? Dan is dit jouw kans! Tijdens de meivakantie van maandag 29…

Lees meer
Start jubileumjaar 08 - 04 - 2024

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar!

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar. Op maandag 8 april werd stilgestaan bij de start van dit jubileumjaar. Onder het toeziend…

Lees meer
Buiten bewegen in Lelystad 03 - 04 - 2024

Urban Sports geven nieuwe impuls aan ‘Buiten Bewegen’ programma

Lelystedelingen konden al geruime tijd deelnemen aan georganiseerd en flexibel aanbod bij openbare sport- en beweegplekken, in parken en op…

Lees meer
28 - 03 - 2024

Fit naar Werk! Een unieke samenwerking ter ondersteuning van werkzoekenden in Lelystad

Werkzoekenden in Lelystad krijgen binnenkort toegang tot een vernieuwende aanpak die gericht is op een succesvolle re-integratie op de arbeidsmarkt….

Lees meer
18 - 03 - 2024

Meezwemtarief: recreatief zwemmen tijdens de zwemles van uw kind

Terwijl uw kind zwemles krijgt kunt u zelf ook even lekker het water in? Dat kan! Vanaf heden is het…

Lees meer
14 - 03 - 2024

Holwerda Top Movers ontvangt kampioenschaal tijdens bijeenkomst voor Maatschappelijke Partners

Op dinsdag 12 maart organiseerden wij een bijeenkomst voor onze Maatschappelijke Partners om hen te informeren over onze organisatie, de…

Lees meer
13 - 03 - 2024

Watertemperatuur recreatiebaden De Koploper gaat omhoog

Om energiekosten te besparen en daarmee niet het prijskaartje voor een bezoek aan zwembad De Koploper te verhogen, heeft Sportbedrijf…

Lees meer
11 - 03 - 2024

25 september 2024

Woensdag 25 september 2024: Kom jij meedoen aan onze speciale aquabootcamp les? Reserveer 25 september 2024 vast in je agenda…

Lees meer
11 - 03 - 2024

25 augustus 2024

Zondag 25 augustus 2024: Speciaal voor de jeugd: Een zomerse feestelijke activiteit in het zwembad! Reserveer 25 augustus 2024 vast…

Lees meer