Wereldmeiden

Wereldmeiden

Vanaf september 2023 is er in Lelystad een groep van 18 meiden gestart met het project Wereldmeiden, georganiseerd door Sportbedrijf Lelystad. Tijdens dit project trokken vluchtelingenmeiden met Nederlandse meiden op om samen de Nederlandse sportcultuur te ontdekken. Op donderdag 15 februari hebben zij feestelijk het einde van dit halfjaarlijkse programma gevierd en hebben alle 18 meiden het MDT-certificaat ontvangen.

Wereldmeiden is een landelijk erkende interventie waarin meiden tussen de 14 en 28 jaar oud een MDT-traject volgen. MDT staat voor Maatschappelijke Diensttijd en gaat over de maatschappelijke waarde van iets doen voor een ander. In dit maatjesproject gaan de meiden een half jaar lang één keer in de week samen gaan sporten. Dat gebeurt vanuit twee groepen. De eerste groep bestaat uit de meiden die al enige tijd in Lelystad wonen en bekend zijn met de sport en de sportclubs. De tweede groep meiden is net in Lelystad komen wonen en heeft een vluchtelingenachtergrond. Het project stimuleert integratie binnen de stad en zorgt voor vriendschappen. Daar bovenop is het natuurlijk ook gewoon erg gezond om te sporten.

Meedoen, ook voor Wereldgozers
In september 2024 zal een nieuwe ronde van Wereldmeiden van start gaan en dit jaar zal er voor het eerst in Lelystad ook een groep Wereldgozers starten. Ben jij tussen de 14 en 28 jaar en wil jij graag aan Wereldmeiden of Wereldgozers mee doen? Meld je dan alvast aan via www.huisvoorbeweging.nl/over-wereldmeiden of mail alvast naar Tamaryoës Kok van Sportbedrijf Lelystad via t.kok@sportbedrijf.nl voor meer informatie over de projecten.

Logo Wereldmeiden