Terug

Verzorgingshuizen bewegen alweer 1 jaar mee

Sportbedrijf Lelystad houdt de inwoners van verzorgingshuizen ook tijdens deze lockdown in beweging. Dit dankzij de financiële bijdrage van het Fonds Sluyterman van Loo. Al sinds maart vorig jaar verzorgen wij wekelijks een beweegles op locatie om de bewoners in beweging te brengen en sociale contacten op te laten doen. “Het is ontzettend mooi dat wij ondanks het coronavirus de beweeglessen kunnen voortzetten binnen de verzorgingshuizen. Juist in deze eenzame periode is het belangrijk dat bewoners sociaal contact hebben en in beweging blijven”, vertelt Mitchell Tollenaar, buurtsportcoach Senioren & Zorg van Sportbedrijf Lelystad.

Wat leveren de beweeglessen op?
Op dit moment geeft Sportbedrijf Lelystad beweeglessen bij de Bolder, Hanzeborg, Uiterton, Landleven, Leyakkers en de Hoven. Wekelijks komen circa 120 bewoners in beweging door laagdrempelige (spel)oefeningen op muziek aan te bieden: “Ze kijken uit naar de les en zien het als een feestje”, vertelt lesgever Frank van Deventer, van Sportbedrijf Lelystad.

De bewoners hebben gezamenlijk plezier, ondanks dat het leven er door corona soms somber uitziet. Iedere deelnemer vertelt op zijn/haar manier over de beweeglessen. Een bewoner van De Bolder vertelt daarover het volgende: “Woensdag als Frank komt is de leukste dag van de week”. Een andere bewoner zegt: “Mijn fysiotherapeut is altijd heel erg blij als hij hoort dat ik wekelijks een beweegles doe.”

Ook leveren de beweeglessen nieuwe contacten op. Een bewoner van de Leyakkers zegt daarover: “Voor mij is dit het momentje om even uit huis te gaan, zo heb ik mensen leren kennen die ik wekelijks zie.”

De volgende stap
Door de vele positieve reacties is Sportbedrijf Lelystad vastbesloten om samen met de verzorgingshuizen te kijken hoe de beweeglessen voortgezet kunnen worden wanneer de subsidie stopt. Tollenaar zegt daarover het volgende: “Wij willen graag in samenwerking met Woonzorg Flevoland en zorgorganisatie Coloriet onderzoeken hoe de lessen een plekje kunnen krijgen in de wekelijkse agenda, zodat de bewoners in beweging blijven, sociale contacten onderhouden en aan de beweegrichtlijnen blijven voldoen.”

Ook gaat Sportbedrijf Lelystad onderzoeken of de beweeglessen kunnen worden uitgebreid voor de bewoners van de verzorgingshuizen Laarhof en Laerstate en de seniorencomplexen Bovenover en De Buizerd.

Stichting Lelystad Vitaal
De beweegprogramma’s bij de verschillende verzorgingstehuizen in Lelystad zijn mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Fonds Sluyterman van Loo aan Stichting Lelystad Vitaal. Stichting Lelystad Vitaal is een onafhankelijke stichting die financiële middelen werft via fondsen, subsidies en betrokken ondernemers. De opbrengsten gaan naar projecten die de vitaliteit van onze inwoners verbeteren. Deze projecten zijn met name gericht op inwoners die een extra zetje nodig hebben.

Beweeglessen verzorgingshuizen

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

Aqua Yoga & Pilates 22 - 04 - 2024

Nieuwe Aquasport: Aqua Yoga & Pilates

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging voor je lichaam en geest? Ontdek dan Float Yoga & Pilates bij…

Lees meer
17 - 04 - 2024

12 mei: straat- en veldvoetbalevenement door Sportbedrijf Lelystad en ‘Panna Knock Out’

Op zondag 12 mei 2024 organiseren Sportbedrijf Lelystad en ‘Panna Knock Out’ voor het eerst het straat-en veldvoetbalevenement bij Sportcomplex…

Lees meer
Recreatief zwemmen in De Koploper 15 - 04 - 2024

Veel zwemplezier in de meivakantie in De Koploper!

Van maandag 29 april tot en met zondag 5 mei 2024 is het meivakantie! Dat betekent weer heel veel zwemplezier…

Lees meer
Flyer beweegstimulering 15 - 04 - 2024

Lelystadse consultatiebureaus succesvol aan de slag met beweegstimulering bij jonge kinderen

Icare jeugdgezondheidszorg, Sportbedrijf Lelystad en JOGG Lelystad slaan de handen ineen om meer en beter bewegen bij kinderen van 0…

Lees meer
10 - 04 - 2024

13 tot 20 april: Indoor Swim to Fight Cancer in Zwembad De Koploper

Op zaterdag 13 april gaat een bijzonder evenement in Zwembad De Koploper van start ter ondersteuning van kankeronderzoek. In samenwerking…

Lees meer
Zeemeerminzwemmen 09 - 04 - 2024

In de meivakantie: cursus zeemeerminzwemmen!

Heb jij altijd al willen zwemmen als een zeemeermin? Dan is dit jouw kans! Tijdens de meivakantie van maandag 29…

Lees meer
Start jubileumjaar 08 - 04 - 2024

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar!

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar. Op maandag 8 april werd stilgestaan bij de start van dit jubileumjaar. Onder het toeziend…

Lees meer
Buiten bewegen in Lelystad 03 - 04 - 2024

Urban Sports geven nieuwe impuls aan ‘Buiten Bewegen’ programma

Lelystedelingen konden al geruime tijd deelnemen aan georganiseerd en flexibel aanbod bij openbare sport- en beweegplekken, in parken en op…

Lees meer
28 - 03 - 2024

Fit naar Werk! Een unieke samenwerking ter ondersteuning van werkzoekenden in Lelystad

Werkzoekenden in Lelystad krijgen binnenkort toegang tot een vernieuwende aanpak die gericht is op een succesvolle re-integratie op de arbeidsmarkt….

Lees meer
18 - 03 - 2024

Meezwemtarief: recreatief zwemmen tijdens de zwemles van uw kind

Terwijl uw kind zwemles krijgt kunt u zelf ook even lekker het water in? Dat kan! Vanaf heden is het…

Lees meer