Summer’s Cool

De afdeling Sport, Bewegen & Vitaliteit van Sportbedrijf Lelystad organiseert in samenwerking met haar partner Welzijn Lelystad elk jaar Summer’s Cool. Summer’s Cool is een leuk en avontuurlijk 5-daagsprogramma voor kinderen die vanwege de financiële situatie thuis niet op vakantie kunnen gaan. Onder deskundige begeleiding van de verschillende organisaties maken de kinderen kennis met sportieve, culturele en educatieve activiteiten.

In 2023 was Summer’s Cool extra bijzonder, want het was alweer de 15e editie. Het is een prachtige jubileumeditie geworden en een enorme ervaring voor de deelnemers.

Elk jaar heeft Summer’s Cool een nieuw thema. In 2023 was dat ‘Ontdekking’. We hebben laten zien dat je door vragen te stellen, meer kennis krijgt en hierdoor dus meer zelfvertrouwen kunt creëren. Summer’s Cool wordt al 15 jaar georganiseerd en de deelnemers zijn elk jaar weer erg enthousiast na een week vol activiteiten, nieuwe dingen leren en nieuwe vriendschappen opdoen. Dat wat zij geleerd hebben, kunnen zij in hun schooltijd en verdere leven blijven toepassen, wat hun zelfvertrouwen en hun kansen vergroot.

Sport, spel en inspiratie

Het activiteitenprogramma werd dit jaar georganiseerd voor kinderen van 7 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. Voor iedere doelgroep bestond de programmering uit sportieve, culturele en educatieve activiteiten die aansluiten bij de verschillende leeftijden. Vanuit de startplek MFA Atolplaza gingen de deelnemers onder begeleiding van de organisatie naar de verschillende activiteiten in de stad, zoals trampolinespringen, zwemmen in zwembad De Koploper, workshops bij FlevoMeer Bibliotheek en Kubus Lelystad en dansen bij OChafiSport.

Inschrijven
Op dit moment is het nog niet mogelijk om voor Summer’s Cool 2024 in te schrijven. Meer informatie volgt via onze website en socials.

Resultaten
Summer’s Cool 2023 had weer een recordaantal deelnemers. We kijken met een zeer goed gevoel terug op deze editie. Hier vind je een overzicht van de belangrijkste conclusies.

Samenwerking
Samenwerken in de stad is onmisbaar. Partners in de stad spelen een belangrijke rol bij de organisatie van Summer’s Cool. Zo werken we al jaren samen met Kubus en FlevoMeer Bibliotheek. Ook hebben we de fantastische sponsor Albert Heijn Voorhof.