Terug

Student Jethro: “Ik wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het Sportbedrijf”

Studenten Jethro de Graav en Richard Spaan lopen sinds september 2020 stage bij Sportbedrijf Lelystad. Beiden vertellen graag iets meer over hun stages.

Jethro de Graav
Ik ben 24 jaar. Ik doe de opleiding sportmanagement op Windesheim in Zwolle. Momenteel zit ik in het 3e leerjaar. Naast school ben ik vooral druk bezig met sporten en voetbaltrainingen geven. Al bijna 7 jaar geef ik voetbaltraining bij VV Unicum.

Richard Spaan
Ik ben 23 jaar oud en woon in Elburg. Ik volg momenteel de opleiding Sportkunde en zit in het 3e leerjaar.

Hoe ben je terechtgekomen bij het Sportbedrijf?

Jethro de Graav
Via Maurice Leeser (Directeur-Bestuurder van het sportbedrijf) en Ryan de Waal (mede-stagiair) ben ik in contact gekomen met Kim van Dijk. Die mij vervolgens de mogelijkheid heeft gegeven om mijn stage hier te lopen.

Richard Spaan
Ik train veel in de sporthal van Sportcentrum De Koploper en zo ben ik ook terechtgekomen bij het Sportbedrijf. Toen ik op zoek moest gaan naar een stage, ben ik gelijk gaan informeren of ze hier nog stagiaires zochten. Na een positief gesprek en een fijne eerste indruk ben ik dan ook met plezier aan de slag gegaan bij het Sportbedrijf.

Kun je kort vertellen wat je gaat doen als stageopdracht bij de afdeling Sport, Bewegen & Vitaliteit?

Jethro de Graav
Ik maak een stadsscan van Lelystad op het gebied van sport- en speelfaciliteiten in de openbare ruimte (inclusief bijbehorende activiteiten).

Richard Spaan
Ik doe een onderzoek onder alle verzorgingstehuizen om te achterhalen welke behoeftes er zijn op het gebied van bewegen. Hierbij ga ik dus kijken hoe de verzorgingstehuizen een beweegaanbod kunnen aanbieden, zodat het bewegen interessanter en wellicht ook leuker wordt voor de ouderen in deze verzorgingstehuizen.

Hoe ver ben je hier nu mee en hoop je te zijn als je stage is afgelopen in januari?

Jethro de Graav
Momenteel ben ik druk bezig met deskresearch. Ik hoop in januari een duidelijk beeld te hebben gegeven over de openbare ruimte en de beweegmogelijkheden. Verder hoop ik door middel van mijn onderzoek het Sportbedrijf adviezen te geven voor de ontwikkeling.

Richard Spaan
Momenteel ben ik nog in de beginfase van mijn onderzoek en probeer ik een goede basis te leggen om straks grote stappen te kunnen maken. Aan het einde van mijn stageperiode hoop ik een bruikbaar onderzoeksrapport af te leveren waar het Sportbedrijf in de toekomst mee aan de slag kan.

Hoe ervaar jij je stage (tot nu toe) binnen het Sportbedrijf en met name binnen de afdeling Sport, Bewegen & Vitaliteit?

Jethro de Graav
Ik ben zeer tevreden over de begeleiding die ik tot nu toe krijg. De omstandigheden omtrent het virus zijn niet aangenaam, maar ik kan tot nu toe wel uit de voeten met de aanpassingen.

Richard Spaan
Tot nu toe merk ik dat de sfeer mij enorm aanspreekt binnen het Sportbedrijf. Op de afdeling Sport, Bewegen & Vitaliteit kan ik lekker mijn gang gaan en word ik losgelaten. Wel kan ik altijd vragen stellen en hulp vragen waar nodig. Het is wel wennen om veel vanuit huis te werken, maar ook dit stimuleert om dan juist de draad op te pakken en mijn weektaken af te krijgen.

Hoe zie jij je toekomst voor je binnen het Sportbedrijf?

Jethro de Graav
Ik hoop ten eerste een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het Sportbedrijf door middel van mijn onderzoek. Verder zou ik het geweldig vinden om in de toekomst te mogen werken bij het Sportbedrijf om zo een bijdrage te leveren aan sport en bewegen binnen de gemeente Lelystad.

Richard Spaan
Ik hoop vooral mijn stage goed af te ronden en meer collega’s te leren kennen. Ik vind het namelijk supergezellig om mensen te leren kennen. Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd al veel in Sportcentrum De Koploper te vinden, dus zal ik ook buiten de gebruikelijke uren veel collega’s tegenkomen. Wat de verdere toekomst brengt kan ik natuurlijk niet zeggen, maar ik hoop mijn stage goed te kunnen voltooien en daarna zie ik wel wat er op mijn pad komt.

 

Stage bij Sportbedrijf Lelystad

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

Aqua Yoga & Pilates 22 - 04 - 2024

Nieuwe Aquasport: Aqua Yoga & Pilates

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging voor je lichaam en geest? Ontdek dan Float Yoga & Pilates bij…

Lees meer
17 - 04 - 2024

12 mei: straat- en veldvoetbalevenement door Sportbedrijf Lelystad en ‘Panna Knock Out’

Op zondag 12 mei 2024 organiseren Sportbedrijf Lelystad en ‘Panna Knock Out’ voor het eerst het straat-en veldvoetbalevenement bij Sportcomplex…

Lees meer
Recreatief zwemmen in De Koploper 15 - 04 - 2024

Veel zwemplezier in de meivakantie in De Koploper!

Van maandag 29 april tot en met zondag 5 mei 2024 is het meivakantie! Dat betekent weer heel veel zwemplezier…

Lees meer
Flyer beweegstimulering 15 - 04 - 2024

Lelystadse consultatiebureaus succesvol aan de slag met beweegstimulering bij jonge kinderen

Icare jeugdgezondheidszorg, Sportbedrijf Lelystad en JOGG Lelystad slaan de handen ineen om meer en beter bewegen bij kinderen van 0…

Lees meer
10 - 04 - 2024

13 tot 20 april: Indoor Swim to Fight Cancer in Zwembad De Koploper

Op zaterdag 13 april gaat een bijzonder evenement in Zwembad De Koploper van start ter ondersteuning van kankeronderzoek. In samenwerking…

Lees meer
Zeemeerminzwemmen 09 - 04 - 2024

In de meivakantie: cursus zeemeerminzwemmen!

Heb jij altijd al willen zwemmen als een zeemeermin? Dan is dit jouw kans! Tijdens de meivakantie van maandag 29…

Lees meer
Start jubileumjaar 08 - 04 - 2024

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar!

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar. Op maandag 8 april werd stilgestaan bij de start van dit jubileumjaar. Onder het toeziend…

Lees meer
Buiten bewegen in Lelystad 03 - 04 - 2024

Urban Sports geven nieuwe impuls aan ‘Buiten Bewegen’ programma

Lelystedelingen konden al geruime tijd deelnemen aan georganiseerd en flexibel aanbod bij openbare sport- en beweegplekken, in parken en op…

Lees meer
28 - 03 - 2024

Fit naar Werk! Een unieke samenwerking ter ondersteuning van werkzoekenden in Lelystad

Werkzoekenden in Lelystad krijgen binnenkort toegang tot een vernieuwende aanpak die gericht is op een succesvolle re-integratie op de arbeidsmarkt….

Lees meer
18 - 03 - 2024

Meezwemtarief: recreatief zwemmen tijdens de zwemles van uw kind

Terwijl uw kind zwemles krijgt kunt u zelf ook even lekker het water in? Dat kan! Vanaf heden is het…

Lees meer