Terug

Strengere maatregelen invloed op activiteiten zwembad De Koploper

Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft op dinsdag 13 oktober besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. De strengere maatregelen hebben invloed op de activiteiten in het zwembad. Wij hebben daarom een aantal activiteiten aangepast en ook de maatregelen weer aangescherpt. Dit geldt vanaf donderdag 15 oktober en in ieder geval tot en met woensdag 28 oktober. Op woensdag 28 oktober informeren wij u opnieuw via onze website.

Algemene maatregelen
Vriendelijk verzoeken wij onze bezoekers zich  aan onderstaande maatregelen te houden: 

  • In het water is het weer noodzakelijk om 1,5 meter afstand te bewaren.
  • De douches zijn gesloten. Ook de kluisjes zijn niet in gebruik.
  • De kleedkamers in het zwembad mogen wel (en zijn) open (mits 1,5 meter afstand).
  • Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes.

De nieuwste versie van onze basisregels lees je hier.

Banenzwemmen, dameszwemmen en MiVa zwemmen
In de nieuwe maatregelen geldt dat er maximaal 30 personen per zelfstandige ruimte aanwezig mogen zijn. We hebben daarom voor banenzwemmen, dameszwemmen en MiVa zwemmen een maximaal aantal per tijdsblok (1 uur) ingesteld. Het kan dus zijn dat een activiteit sneller vol is dan je gewend bent. Vooraf reserveren blijft noodzakelijk.

Specifiek voor banenzwemmen geldt dat we de openingstijden gewijzigd hebben. Het is slechts alleen mogelijk om voor 1 uur te reserveren. De aangepaste openingstijden vind je hier. Tevens is inhalen niet meer mogelijk en is er alleen eenrichtingsverkeer. De banen zijn opgedeeld in langzaam, matig en snel.

Specifiek voor MiVa zwemmen geldt dat we de openingstijden gewijzigd hebben. De aangepaste openingstijden vind je hier.

Zwemles
De zwemlessen gaan gewoon door. Ouder(s)/verzorger(s) zijn per e-mail geïnformeerd over de wijzigingen in de informatie ‘Zwemles niveau 1 – nieuwe stijl‘, ‘Zwemles niveau 2 t/m 5 – nieuwe stijl‘ en de wijzigingen in het ophalen van de kinderen na de zwemles.

Doelgroepen
In de nieuwe maatregelen geldt dat er maximaal 30 personen per zelfstandige ruimte aanwezig mogen zijn. Voor onze doelgroepen aquasporten, Senioren Fit, Zwangerschapszwemmen en Ouder & Kind zwemmen hebben we een maximaal aantal per activiteit ingesteld. Het kan dus zijn dat een activiteit sneller vol is dan u gewend bent. Vooraf reserveren blijft noodzakelijk.

Recreatief zwemmen
Vanaf donderdag 15 oktober tot en met maandag 30 november is het vooralsnog niet meer mogelijk om recreatief te zwemmen in zwembad De Koploper. Mochten de coronamaatregelen versoepelen en recreatief zwemmen daardoor eerder mogelijk is, dan melden wij dit uiteraard via onze online kanalen.

Wij begrijpen dat de strengere maatregelen voor jouw bezoek aan ons zwembad niet de leukste zijn. Maar wij zijn open en verwelkomen je graag. Zwemmen en elkaar ontmoeten, al is het op 1,5 meter afstand, is van groot belang. We hopen op jouw begrip en stellen alles in het werk voor een spetterend en plezierig bezoek aan ons zwembad.

Horeca De Inloper
De horeca in Sportcentrum De Koploper en Sportcomplex De Rietlanden is met ingang van dinsdag 29 september gesloten. We weten helaas nog niet wanneer dit weer opengaat.

Verenigingen en huurders accommodaties
De maatregelen aangaande het coronavirus en sport zijn te lezen op de website van de Rijksoverheid.

  • Alle verenigingen zijn per e-mail geïnformeerd door Esmee Smit (verenigingsondersteuner). Mail voor vragen naar e.smit@sportbedrijf.nl.
  • Alle huurders van sportaccommodaties van Sportbedrijf Lelystad zijn per e-mail geïnformeerd. Mail voor vragen naar klantenservice@sportbedrijf.nl.
Zwemles

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

Fit naar Werk! 19 - 07 - 2024

15 werkzoekenden ronden Fit naar Werk! succesvol af 

15 deelnemers aan de eerste editie van Fit naar Werk! hebben dit project succesvol afgerond. Ze hebben hiervoor een certificaat…

Lees meer
Online routeplatform 16 - 07 - 2024

Online routeplatform nu met downloadbare GPX-routes

Het online routeplatform voor Lelystedelingen heeft een waardevolle impuls gekregen. Bezoekers kunnen vanaf nu ook GPX-routes rechtstreeks gratis downloaden via…

Lees meer
Vacature 15 - 07 - 2024

Vacature Zwemonderwijzer Zwem-ABC en Aquasport

Werken bij het leukste zwembad van Flevoland, zwembad De Koploper? Sta jij graag in het water en langs de badrand?…

Lees meer
Own the Sport 2023 12 - 07 - 2024

Provinciale finale skateparktour Own the Spot in Lelystad

De provinciale finale van skateparktour Own the Sport is dit jaar op donderdag 25 juli bij Skatepark Silverhills in Lelystad….

Lees meer
Vacature 11 - 07 - 2024

Vacature: Buurtsportcoach Uitvoering (24-36 uur per week)

Heb jij passie voor sport en leefstijl en wil jij de gezondheid van onze inwoners een boost geven? Als Buurtsportcoach…

Lees meer
03 - 07 - 2024

Aangepaste openingstijden en extra activiteiten in de zomervakantie

Aangepaste openingstijden en extra activiteiten in de zomervakantie  De zomervakantie (22 juli t/m 1 september) komt eraan. Misschien ga je…

Lees meer
De Koploper 02 - 07 - 2024

Verduurzamingsslag bij zwembad De Koploper tijdens zomerperiode

Deze zomer vindt er een verduurzamingsslag plaats bij zwembad De Koploper. In de periode van maandag 29 juli tot en…

Lees meer
Jolijn en Thijs van Valkengoed 25 - 06 - 2024

25 jaar Sportbedrijf Lelystad – Olympische droom komt uit in De Koploper

De eerste zwemmeters van Jolijn en Thijs van Valkengoed liggen in Lelystad. Heel veel zwemdiploma’s zijn behaald in zwembad de…

Lees meer
Schuitema 25 - 06 - 2024

25 jaar Sportbedrijf Lelystad – Jan Schuitema: “Passie voor de sport”

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar. Op maandag 8 april 2024 werd stilgestaan bij de start van dit jubileumjaar. Onder het…

Lees meer
Recreatief zwemmen in De Koploper 25 - 06 - 2024

Wijziging toegangsbeleid Zwembad de Koploper per 1 juli

We willen graag dat al onze bezoekers plezier beleven tijdens het sporten en bewegen. Daarom hebben we een aantal spelregels voor…

Lees meer