Terug

Strengere maatregelen invloed op activiteiten zwembad De Koploper

Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft op dinsdag 13 oktober besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. De strengere maatregelen hebben invloed op de activiteiten in het zwembad. Wij hebben daarom een aantal activiteiten aangepast en ook de maatregelen weer aangescherpt. Dit geldt vanaf donderdag 15 oktober en in ieder geval tot en met woensdag 28 oktober. Op woensdag 28 oktober informeren wij u opnieuw via onze website.

Algemene maatregelen
Vriendelijk verzoeken wij onze bezoekers zich  aan onderstaande maatregelen te houden: 

  • In het water is het weer noodzakelijk om 1,5 meter afstand te bewaren.
  • De douches zijn gesloten. Ook de kluisjes zijn niet in gebruik.
  • De kleedkamers in het zwembad mogen wel (en zijn) open (mits 1,5 meter afstand).
  • Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes.

De nieuwste versie van onze basisregels lees je hier.

Banenzwemmen, dameszwemmen en MiVa zwemmen
In de nieuwe maatregelen geldt dat er maximaal 30 personen per zelfstandige ruimte aanwezig mogen zijn. We hebben daarom voor banenzwemmen, dameszwemmen en MiVa zwemmen een maximaal aantal per tijdsblok (1 uur) ingesteld. Het kan dus zijn dat een activiteit sneller vol is dan je gewend bent. Vooraf reserveren blijft noodzakelijk.

Specifiek voor banenzwemmen geldt dat we de openingstijden gewijzigd hebben. Het is slechts alleen mogelijk om voor 1 uur te reserveren. De aangepaste openingstijden vind je hier. Tevens is inhalen niet meer mogelijk en is er alleen eenrichtingsverkeer. De banen zijn opgedeeld in langzaam, matig en snel.

Specifiek voor MiVa zwemmen geldt dat we de openingstijden gewijzigd hebben. De aangepaste openingstijden vind je hier.

Zwemles
De zwemlessen gaan gewoon door. Ouder(s)/verzorger(s) zijn per e-mail geïnformeerd over de wijzigingen in de informatie ‘Zwemles niveau 1 – nieuwe stijl‘, ‘Zwemles niveau 2 t/m 5 – nieuwe stijl‘ en de wijzigingen in het ophalen van de kinderen na de zwemles.

Doelgroepen
In de nieuwe maatregelen geldt dat er maximaal 30 personen per zelfstandige ruimte aanwezig mogen zijn. Voor onze doelgroepen aquasporten, Senioren Fit, Zwangerschapszwemmen en Ouder & Kind zwemmen hebben we een maximaal aantal per activiteit ingesteld. Het kan dus zijn dat een activiteit sneller vol is dan u gewend bent. Vooraf reserveren blijft noodzakelijk.

Recreatief zwemmen
Vanaf donderdag 15 oktober tot en met maandag 30 november is het vooralsnog niet meer mogelijk om recreatief te zwemmen in zwembad De Koploper. Mochten de coronamaatregelen versoepelen en recreatief zwemmen daardoor eerder mogelijk is, dan melden wij dit uiteraard via onze online kanalen.

Wij begrijpen dat de strengere maatregelen voor jouw bezoek aan ons zwembad niet de leukste zijn. Maar wij zijn open en verwelkomen je graag. Zwemmen en elkaar ontmoeten, al is het op 1,5 meter afstand, is van groot belang. We hopen op jouw begrip en stellen alles in het werk voor een spetterend en plezierig bezoek aan ons zwembad.

Horeca De Inloper
De horeca in Sportcentrum De Koploper en Sportcomplex De Rietlanden is met ingang van dinsdag 29 september gesloten. We weten helaas nog niet wanneer dit weer opengaat.

Verenigingen en huurders accommodaties
De maatregelen aangaande het coronavirus en sport zijn te lezen op de website van de Rijksoverheid.

  • Alle verenigingen zijn per e-mail geïnformeerd door Esmee Smit (verenigingsondersteuner). Mail voor vragen naar e.smit@sportbedrijf.nl.
  • Alle huurders van sportaccommodaties van Sportbedrijf Lelystad zijn per e-mail geïnformeerd. Mail voor vragen naar klantenservice@sportbedrijf.nl.
Zwemles

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

17 - 04 - 2024

12 mei: straat- en veldvoetbalevenement door Sportbedrijf Lelystad en ‘Panna Knock Out’

Op zondag 12 mei 2024 organiseren Sportbedrijf Lelystad en ‘Panna Knock Out’ voor het eerst het straat-en veldvoetbalevenement bij Sportcomplex…

Lees meer
Recreatief zwemmen in De Koploper 15 - 04 - 2024

Veel zwemplezier in de meivakantie in De Koploper!

Van maandag 29 april tot en met zondag 5 mei 2024 is het meivakantie! Dat betekent weer heel veel zwemplezier…

Lees meer
Flyer beweegstimulering 15 - 04 - 2024

Lelystadse consultatiebureaus succesvol aan de slag met beweegstimulering bij jonge kinderen

Icare jeugdgezondheidszorg, Sportbedrijf Lelystad en JOGG Lelystad slaan de handen ineen om meer en beter bewegen bij kinderen van 0…

Lees meer
10 - 04 - 2024

13 tot 20 april: Indoor Swim to Fight Cancer in Zwembad De Koploper

Op zaterdag 13 april gaat een bijzonder evenement in Zwembad De Koploper van start ter ondersteuning van kankeronderzoek. In samenwerking…

Lees meer
Zeemeerminzwemmen 09 - 04 - 2024

In de meivakantie: cursus zeemeerminzwemmen!

Heb jij altijd al willen zwemmen als een zeemeermin? Dan is dit jouw kans! Tijdens de meivakantie van maandag 29…

Lees meer
Start jubileumjaar 08 - 04 - 2024

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar!

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar. Op maandag 8 april werd stilgestaan bij de start van dit jubileumjaar. Onder het toeziend…

Lees meer
Buiten bewegen in Lelystad 03 - 04 - 2024

Urban Sports geven nieuwe impuls aan ‘Buiten Bewegen’ programma

Lelystedelingen konden al geruime tijd deelnemen aan georganiseerd en flexibel aanbod bij openbare sport- en beweegplekken, in parken en op…

Lees meer
28 - 03 - 2024

Fit naar Werk! Een unieke samenwerking ter ondersteuning van werkzoekenden in Lelystad

Werkzoekenden in Lelystad krijgen binnenkort toegang tot een vernieuwende aanpak die gericht is op een succesvolle re-integratie op de arbeidsmarkt….

Lees meer
18 - 03 - 2024

Meezwemtarief: recreatief zwemmen tijdens de zwemles van uw kind

Terwijl uw kind zwemles krijgt kunt u zelf ook even lekker het water in? Dat kan! Vanaf heden is het…

Lees meer
17 - 03 - 2024

25 jaar Sportbedrijf Lelystad – Actie Restaurant De Inloper

Maak kans op spetterende prijzen tijdens onze 25 jaar jubileum loterijen! Op elke 25ste van de maand maak jij kans…

Lees meer