Lelystadse Sportverkiezingen

Tijdens de Lelystadse Sportverkiezingen worden tijdens een unieke verkiezingsavond het sporttalent, de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar gekozen en sportverenigingen, vrijwilligers en scholen in het zonnetje gezet. Ook worden traditioneel alle sportkampioenen t/m 17 jaar gehuldigd in de Kampioenenparade.

Winnaars 2023
Monique van Exter sleepte afgelopen jaar de Europese titel voor landenduo’s binnen. Kevin-Lee Bieshaar won met zijn team het Studenten Wereldkampioenschap voor roeien. Renske Boxsem timmert hard aan haar internationale waterpolocarrière en maakt al deel uit van de nationale teams van haar leeftijd. S.V. Batavia ’90 1 werd het afgelopen jaar kampioen en speelt inmiddels in de eerste klasse van de zaterdagamateurs. Op deze avond ging de Reddingsbrigade Lelystad er vandoor met de Meer dan Sport award en werden ook sportsupporters Henk Bergsma (AKV Exakwa), Raymond Zuidwijk (HBS Artemis), Jake Andreas (SV Lelystad ’67) en Michael van Hattum (VV Unicum) in het zonnetje gezet. Zowel de Reddingsbrigade Lelystad als deze sportsupporters zetten zich al jarenlang op een bijzondere manier voor de sport in Lelystad en verdienen daarom ook het podium.

Dit jaar werd ook de samenwerking gezocht met het onderwijs en de kunst- en cultuursector in Lelystad. Zo was er een presentatie vanuit Stichting SchOOL over het bewegingsonderwijs, stond het project LOL na School, verzorgde stadsdichter Yasmin Geradts een gedicht en was er een spectaculaire openingsact, mede mogelijk gemaakt door Clizzay’s World en Kubus Lelystad. De presentatie was in handen van Matthijs Biesmans.

Lelystadse Sportverkiezingen 2024
Meer informatie over de Lelystadse Sportverkiezingen 2024 en het aandragen van kampioenen volgt.

De Lelystadse Sportverkiezingen worden mede mogelijk gemaakt door:
KSP Kunstgras, Agora Theater Lelystad, Sportbedrijf Lelystad, Gemeente Lelystad, Kubus Lelystad en Clizzay’s World.