Terug

Sportcentrum De Koploper verbetert met nieuw systeem de dienstverlening

Om onze online dienstverlening te verbeteren, stappen wij met ingang van woensdag 1 december 2021 over naar een nieuw systeem. Zo is het straks mogelijk om online een abonnement te kopen, een 10- of 25-badenkaart te verlengen of online een les af te melden. Ook ziet de klantenportal er straks anders uit. Natuurlijk is het aan het begin even wennen. Niet alleen voor ons. Hieronder lees je alvast veranderingen die het met zich meebrengt.

Zwemles

Nieuw leerlingvolgsysteem
We gaan werken met een nieuwe leerlingvolgsysteem. Hierin zie je onder andere gemakkelijker de vorderingen van jezelf, je zoon of dochter én de afmeldingen voor een zwemles gaan ook via dit online systeem. Je ontvangt rond woensdag 8 december een e-mail met daarin de link naar het nieuwe online systeem en hoe je een wachtwoord kunt aanmaken. Het oude leerlingvolgsysteem is tot en met woensdag 24 november beschikbaar. Uiteraard houden de zwemonderwijzers in de tussentijd de vorderingen bij. Hierover hoef je je dus geen zorgen te maken.

Incasseren van het abonnement
Vanaf woensdag 1 december hanteren we twee nieuwe wijzigingen in het incasseren van het zwemlesabonnement.

  • We incasseren voortaan vooraf, rond de 1ste dag van de maand, het zwemlesabonnement. Dit houdt in dat de laatste incasso via het oude systeem plaatsvindt in november. In het nieuwe systeem incasseren we voor de eerste keer rond 1 januari. Je betaalt dan een deel van de maand december en de maand januari.
  • Daarnaast incasseren we vanaf 1 januari elke maand. Voorheen vonden 11 incasso’s per jaar plaats. Dit worden er met ingang van volgend jaar 12. Je betaalt daardoor in de nieuwe situatie minder per maand. Elk jaar stijgen de prijzen van onze zwembadactiviteiten met de inflatie. Dit geldt ook voor komend jaar. Vanwege de overgang naar het nieuwe systeem gaan de prijzen in op 1 december in plaats van 1 januari. De nieuwe tarieven vind je op sportbedrijf.nl/de-koploper.

Aquasporten, Ouder & Kind zwemmen, Zwangerschapszwemmen en Senioren Fit 

Nieuw reserveringssysteem
Tot en met zondag 28 november kun je een reservering plaatsen via het oude systeem. Dit kan dan, zoals het was, tot 7 dagen vooruit. Dus tot en met zondag 5 december. Op woensdag 1 december ontvang je van ons een e-mail om een wachtwoord aan te maken voor het nieuwe online reserveringssysteem. Vervolgens informeren wij je over het nieuwe systeem en hoe je kunt reserveren en jouw reserveringen kunt beheren. Het is dan bijvoorbeeld ook mogelijk om een reservering online te annuleren.

Let op! Alle activiteiten die tot en met zondag 5 december zijn gereserveerd, zetten we op maandag 29 en dinsdag 30 november handmatig over in het nieuwe systeem. Hier hebben we even tijd voor nodig en daarom ontvang je op woensdag 1 december de informatie voor jouw wachtwoord en het nieuwe online reserveringssysteem. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk overlast ervaart.

Incasseren van het abonnement
Vanaf 1 december hanteren we twee nieuwe wijzigingen in het incasseren van jouw abonnement.

  • We incasseren voortaan maandelijks vooraf, rond de 1ste dag van de maand, het abonnementsgeld. Dit betekent dat er niet meer per kwartaal geïncasseerd wordt. De laatste incasso in het oude systeem vindt plaats in november. Rond 1 januari 2022 vindt de eerste incasso plaats in het nieuwe systeem. Het kan zijn dat het bedrag rond januari hoger is, omdat u dan ook de maand december betaalt.
  • Elk jaar stijgen de prijzen van onze zwembadactiviteiten aan de hand van de inflatie. Dit geldt ook voor komend jaar. Vanwege de overgang naar het nieuwe systeem gaan de nieuwe tarieven in op 1 december in plaats van 1 januari.

Banenzwemmen, Minder Valide zwemmen en Dameszwemmen

Nieuw reserveringssysteem
Tot en met zondag 28 november kun je een reservering plaatsen via het oude systeem. Dit kan dan, zoals het was, tot 7 dagen vooruit. Dus tot en met zondag 5 december. Op woensdag 1 december ontvang je van ons een e-mail om een wachtwoord aan te maken voor het nieuwe online reserveringsysteem. Vervolgens informeren wij je over het nieuwe systeem en hoe je kunt reserveren en jouw reserveringen kunt beheren. Het is dan bijvoorbeeld ook mogelijk om een reservering online te annuleren.

Let op! Alle activiteiten die tot en met zondag 5 december zijn gereserveerd, zetten we op maandag 29 en dinsdag 30 november handmatig over in het nieuwe systeem. Hier hebben we even tijd voor nodig en daarom ontvang je op woensdag 1 december de informatie voor jouw wachtwoord en het nieuwe online reserveringssysteem. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk overlast ervaart.

Daarnaast zijn er met ingang van woensdag 1 december 2021 nieuwe tarieven. Elk jaar stijgen de prijzen van onze zwembadactiviteiten aan de hand van de inflatie. Dit geldt ook voor komend jaar. Vanwege de overgang naar het nieuwe systeem gaan de nieuwe tarieven in op 1 december in plaats van 1 januari. U vindt de nieuwe tarieven op onze website sportbedrijf.nl/de-koploper.

Toegang tot zwembad De Koploper
Met ingang van woensdag 1 december verandert de toegangspascontrole naar zwembad De Koploper. Om door de toegangspoortjes te kunnen heb je je e-ticket nodig. Deze ontvangt u na aanschaf van uw kaartje of het maken van een reservering. Je kunt het e-ticket uitprinten, maar het is ook mogelijk om hem te scannen op je telefoon.

Klantensysteem

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

Aqua Yoga & Pilates 22 - 04 - 2024

Nieuwe Aquasport: Aqua Yoga & Pilates

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging voor je lichaam en geest? Ontdek dan Float Yoga & Pilates bij…

Lees meer
17 - 04 - 2024

12 mei: straat- en veldvoetbalevenement door Sportbedrijf Lelystad en ‘Panna Knock Out’

Op zondag 12 mei 2024 organiseren Sportbedrijf Lelystad en ‘Panna Knock Out’ voor het eerst het straat-en veldvoetbalevenement bij Sportcomplex…

Lees meer
Recreatief zwemmen in De Koploper 15 - 04 - 2024

Veel zwemplezier in de meivakantie in De Koploper!

Van maandag 29 april tot en met zondag 5 mei 2024 is het meivakantie! Dat betekent weer heel veel zwemplezier…

Lees meer
Flyer beweegstimulering 15 - 04 - 2024

Lelystadse consultatiebureaus succesvol aan de slag met beweegstimulering bij jonge kinderen

Icare jeugdgezondheidszorg, Sportbedrijf Lelystad en JOGG Lelystad slaan de handen ineen om meer en beter bewegen bij kinderen van 0…

Lees meer
10 - 04 - 2024

13 tot 20 april: Indoor Swim to Fight Cancer in Zwembad De Koploper

Op zaterdag 13 april gaat een bijzonder evenement in Zwembad De Koploper van start ter ondersteuning van kankeronderzoek. In samenwerking…

Lees meer
Zeemeerminzwemmen 09 - 04 - 2024

In de meivakantie: cursus zeemeerminzwemmen!

Heb jij altijd al willen zwemmen als een zeemeermin? Dan is dit jouw kans! Tijdens de meivakantie van maandag 29…

Lees meer
Start jubileumjaar 08 - 04 - 2024

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar!

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar. Op maandag 8 april werd stilgestaan bij de start van dit jubileumjaar. Onder het toeziend…

Lees meer
Buiten bewegen in Lelystad 03 - 04 - 2024

Urban Sports geven nieuwe impuls aan ‘Buiten Bewegen’ programma

Lelystedelingen konden al geruime tijd deelnemen aan georganiseerd en flexibel aanbod bij openbare sport- en beweegplekken, in parken en op…

Lees meer
28 - 03 - 2024

Fit naar Werk! Een unieke samenwerking ter ondersteuning van werkzoekenden in Lelystad

Werkzoekenden in Lelystad krijgen binnenkort toegang tot een vernieuwende aanpak die gericht is op een succesvolle re-integratie op de arbeidsmarkt….

Lees meer
18 - 03 - 2024

Meezwemtarief: recreatief zwemmen tijdens de zwemles van uw kind

Terwijl uw kind zwemles krijgt kunt u zelf ook even lekker het water in? Dat kan! Vanaf heden is het…

Lees meer