Terug

Student Jarno: “Sportbedrijf Lelystad is een fijne plek voor mijn afstudeerstage”

Ik ben Jarno de Jong, 21 jaar oud en ik volg de studie Sportkunde aan hogeschool Windesheim in Zwolle. Ik zit momenteel in mijn laatste jaar en mijn afstudeerstage loop ik bij het Sportbedrijf. Deze stage op de afdeling Sport, Bewegen en Vitaliteit duurt het gehele schooljaar. Daarnaast ondersteun ik mijn collega’s waar nodig.

Hoe ben je terechtgekomen bij het Sportbedrijf?
Ik ben door een oud-opdrachtgever tijdens mijn zoektocht naar een afstudeerstage doorverwezen naar Sportbedrijf Lelystad. Ik heb naar de toenmalige afdeling Sport & Bewegen een sollicitatie gestuurd waarna ik uitgenodigd ben voor een gesprek. Na dit gesprek heb ik te horen gekregen dat ik stage mocht lopen bij Sportbedrijf Lelystad!

Wat houdt je stageopdracht in?
Mijn stageopdracht bestaat uit een onderzoek binnen de groepen 6 t/m 8 op acht basisscholen in Lelystad. Op deze scholen neem ik vragenlijsten af over bewegen en voeding. Door deze vragen kan er een beeld geschetst worden van de huidige stand van zaken op het gebied van bewegen en voeding, waarna vervolgens gerichte activiteiten ingezet kunnen worden om eventuele problemen en/of knelpunten aan te pakken. Deze vragenlijst kan vervolgens ook gebruikt worden als monitoringsinstrument voor in de toekomst.

Wat heb je al gedaan voor deze opdracht?
Eerst werd het soort vragen bepaald, waarna de vragenlijst opgesteld kon worden. De volgende stap was het benaderen van scholen voor medewerking aan het onderzoek en afspraken maken over het afnamemoment. Vervolgens is de vragenlijst afgenomen op de scholen.

Hoe ver ben je nu met je opdracht?
Momenteel moet ik alle verzamelde gegevens van de vragenlijsten invoeren, waarna ik deze kan analyseren om mijn eindverslag af te ronden. In mijn eindverslag beantwoord ik de onderzoeksvraag, worden opvallende gegevens vermeld en geef ik advies aan het Sportbedrijf. Daarnaast heb ik op school nog een presentatie aan het eind van mijn stage waarbij de opdrachtgever ook aanwezig is.

Hoe ervaar jij je stage binnen het Sportbedrijf, met name de afdeling Sport, Bewegen & Vitaliteit?
Binnen Sportbedrijf Lelystad is er op elk gebied iemand werkzaam waar ik met eventuele vragen terecht kan. Dit is erg handig wanneer ik twijfel of ergens tegenaan loop. Het fijne is dat iedereen ook bereid is om te helpen en het niet raar vindt als je vragen stelt.
Op de afdeling Sport, Bewegen & Vitaliteit wordt er altijd hard gewerkt, maar is er ook altijd ruimte voor een grapje tussendoor. Sportbedrijf Lelystad is een fijne plek voor mijn afstudeerstage.

Ook interesse om bij ons stage te lopen? Bezoek dan onze pagina over stagelopen bij Sportbedrijf Lelystad.  

 

Stagelopen bij Sportbedrijf Lelystad

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

Aqua Yoga & Pilates 22 - 04 - 2024

Nieuwe Aquasport: Aqua Yoga & Pilates

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging voor je lichaam en geest? Ontdek dan Float Yoga & Pilates bij…

Lees meer
17 - 04 - 2024

12 mei: straat- en veldvoetbalevenement door Sportbedrijf Lelystad en ‘Panna Knock Out’

Op zondag 12 mei 2024 organiseren Sportbedrijf Lelystad en ‘Panna Knock Out’ voor het eerst het straat-en veldvoetbalevenement bij Sportcomplex…

Lees meer
Recreatief zwemmen in De Koploper 15 - 04 - 2024

Veel zwemplezier in de meivakantie in De Koploper!

Van maandag 29 april tot en met zondag 5 mei 2024 is het meivakantie! Dat betekent weer heel veel zwemplezier…

Lees meer
Flyer beweegstimulering 15 - 04 - 2024

Lelystadse consultatiebureaus succesvol aan de slag met beweegstimulering bij jonge kinderen

Icare jeugdgezondheidszorg, Sportbedrijf Lelystad en JOGG Lelystad slaan de handen ineen om meer en beter bewegen bij kinderen van 0…

Lees meer
10 - 04 - 2024

13 tot 20 april: Indoor Swim to Fight Cancer in Zwembad De Koploper

Op zaterdag 13 april gaat een bijzonder evenement in Zwembad De Koploper van start ter ondersteuning van kankeronderzoek. In samenwerking…

Lees meer
Zeemeerminzwemmen 09 - 04 - 2024

In de meivakantie: cursus zeemeerminzwemmen!

Heb jij altijd al willen zwemmen als een zeemeermin? Dan is dit jouw kans! Tijdens de meivakantie van maandag 29…

Lees meer
Start jubileumjaar 08 - 04 - 2024

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar!

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar. Op maandag 8 april werd stilgestaan bij de start van dit jubileumjaar. Onder het toeziend…

Lees meer
Buiten bewegen in Lelystad 03 - 04 - 2024

Urban Sports geven nieuwe impuls aan ‘Buiten Bewegen’ programma

Lelystedelingen konden al geruime tijd deelnemen aan georganiseerd en flexibel aanbod bij openbare sport- en beweegplekken, in parken en op…

Lees meer
28 - 03 - 2024

Fit naar Werk! Een unieke samenwerking ter ondersteuning van werkzoekenden in Lelystad

Werkzoekenden in Lelystad krijgen binnenkort toegang tot een vernieuwende aanpak die gericht is op een succesvolle re-integratie op de arbeidsmarkt….

Lees meer
18 - 03 - 2024

Meezwemtarief: recreatief zwemmen tijdens de zwemles van uw kind

Terwijl uw kind zwemles krijgt kunt u zelf ook even lekker het water in? Dat kan! Vanaf heden is het…

Lees meer