Terug

Student Jarno: “Sportbedrijf Lelystad is een fijne plek voor mijn afstudeerstage”

Ik ben Jarno de Jong, 21 jaar oud en ik volg de studie Sportkunde aan hogeschool Windesheim in Zwolle. Ik zit momenteel in mijn laatste jaar en mijn afstudeerstage loop ik bij het Sportbedrijf. Deze stage op de afdeling Sport, Bewegen en Vitaliteit duurt het gehele schooljaar. Daarnaast ondersteun ik mijn collega’s waar nodig.

Hoe ben je terechtgekomen bij het Sportbedrijf?
Ik ben door een oud-opdrachtgever tijdens mijn zoektocht naar een afstudeerstage doorverwezen naar Sportbedrijf Lelystad. Ik heb naar de toenmalige afdeling Sport & Bewegen een sollicitatie gestuurd waarna ik uitgenodigd ben voor een gesprek. Na dit gesprek heb ik te horen gekregen dat ik stage mocht lopen bij Sportbedrijf Lelystad!

Wat houdt je stageopdracht in?
Mijn stageopdracht bestaat uit een onderzoek binnen de groepen 6 t/m 8 op acht basisscholen in Lelystad. Op deze scholen neem ik vragenlijsten af over bewegen en voeding. Door deze vragen kan er een beeld geschetst worden van de huidige stand van zaken op het gebied van bewegen en voeding, waarna vervolgens gerichte activiteiten ingezet kunnen worden om eventuele problemen en/of knelpunten aan te pakken. Deze vragenlijst kan vervolgens ook gebruikt worden als monitoringsinstrument voor in de toekomst.

Wat heb je al gedaan voor deze opdracht?
Eerst werd het soort vragen bepaald, waarna de vragenlijst opgesteld kon worden. De volgende stap was het benaderen van scholen voor medewerking aan het onderzoek en afspraken maken over het afnamemoment. Vervolgens is de vragenlijst afgenomen op de scholen.

Hoe ver ben je nu met je opdracht?
Momenteel moet ik alle verzamelde gegevens van de vragenlijsten invoeren, waarna ik deze kan analyseren om mijn eindverslag af te ronden. In mijn eindverslag beantwoord ik de onderzoeksvraag, worden opvallende gegevens vermeld en geef ik advies aan het Sportbedrijf. Daarnaast heb ik op school nog een presentatie aan het eind van mijn stage waarbij de opdrachtgever ook aanwezig is.

Hoe ervaar jij je stage binnen het Sportbedrijf, met name de afdeling Sport, Bewegen & Vitaliteit?
Binnen Sportbedrijf Lelystad is er op elk gebied iemand werkzaam waar ik met eventuele vragen terecht kan. Dit is erg handig wanneer ik twijfel of ergens tegenaan loop. Het fijne is dat iedereen ook bereid is om te helpen en het niet raar vindt als je vragen stelt.
Op de afdeling Sport, Bewegen & Vitaliteit wordt er altijd hard gewerkt, maar is er ook altijd ruimte voor een grapje tussendoor. Sportbedrijf Lelystad is een fijne plek voor mijn afstudeerstage.

Ook interesse om bij ons stage te lopen? Bezoek dan onze pagina over stagelopen bij Sportbedrijf Lelystad.  

 

Stagelopen bij Sportbedrijf Lelystad

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

Wandelcampagne 18 - 06 - 2024

Sportbedrijf Lelystad en Welzijn Lelystad lanceren wandelcampagne

Wandelen is gezond, gezellig en een mooie manier om nieuwe mensen te leren kennen. In Lelystad zijn er verschillende wandelgroepen…

Lees meer
Summer's Cool 07 - 06 - 2024

Schrijf je in voor 5 dagen avontuur tijdens Summer’s Cool

De inschrijving voor Summer’s Cool is gestart. Dit project geeft kinderen uit gezinnen met wat minder financiële middelen de kans…

Lees meer
06 - 06 - 2024

Doe mee aan Jordaan in De Koploper op 25 juni

Op 25 juni vieren we ‘Jordaan in De Koploper’ – een speciale Aquasportochtend voor senioren in het zwembad met draai…

Lees meer
De Koploper 04 - 06 - 2024

25 jaar Sportbedrijf Lelystad – Hoe het allemaal begon..

Sportcentrum De Koploper: voor veel Lelystedelingen een begrip. Sommigen weten niet beter dan dat het complex er is, anderen kunnen…

Lees meer
29 - 05 - 2024

Sportbedrijf Lelystad reikt jubileummagazine uit aan zwemclub oud-Lelystad-burgemeester Chris Leeuwe

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar! Op maandag 8 april werd al stilgestaan bij de start van het jubileumjaar. Op donderdagochtend…

Lees meer
Spirit-loop 28 - 05 - 2024

Succesvolle en zeer gezellige eerste Spirit-loop met ruim 50 deelnemers

De eerste Spirit-loop is zaterdag positief ontvangen. Ruim 50 wandelaars, hardlopers en één wheeler volbrachten de unieke route van 5…

Lees meer
16 - 05 - 2024

Hoge opkomst fitheidstest senioren leidt tot veel deelnemers Sociaal Vitaal

Ruim 200 senioren uit de Atolwijk en de Zuiderzeewijk hebben deelgenomen aan de fitheidstest van Sociaal Vitaal. Deze was begin…

Lees meer
Spirit-loop 15 - 05 - 2024

Allereerste Spirit-loop: hardloop- en wandelactiviteit voor alle niveaus én leeftijden

Sportbedrijf Lelystad en AV Spirit Lelystad organiseren op zaterdag 25 mei de eerste editie van de Spirit-loop. Hardlopers en wandelaars…

Lees meer
14 - 05 - 2024

Sport Meet-up 11 juni: bijpraten, inlichten en 500 euro winnen

Verenigingen en professionals in de sport worden op dinsdag 11 juni bijgepraat over de stand van zaken rondom de Sportvisie…

Lees meer
07 - 05 - 2024

Wie maakt het hoogste bommetje van Lelystad?

Op 2e Pinksterdag vindt er in Zwembad De Koploper een spannende wedstrijd plaats. Wie maakt het hoogste bommetje van Lelystad?…

Lees meer