Terug

Sportbedrijf Lelystad en RAF Sport Lelystad starten met zomeravondwandelen

Sportbedrijf Lelystad en RAF Sport Lelystad bieden vanaf vrijdag 10 juli zomeravondwandelen aan in Lelystad. Volwassenen wandelen samen met een groep mensen uit de wijk in een groene omgeving.

Voordelen
Naast dat wandelen leuk is, heeft het ook veel positieve effecten op de gezondheid. Wandelen zorgt onder meer voor een betere nachtrust, conditie-opbouw, ontspanning en traint het geheugen. Deze voordelen zorgen ervoor dat volwassenen op lange termijn een betere geestelijke en lichamelijke gezondheid ervaren.

Doelgroep en deelnemersbijdragen
Het programma zomeravondwandelen is voor inwoners vanaf 18 jaar, die graag actief willen worden of blijven in de zomervakantie. In totaal duurt het programma 8 weken en deelname kost € 2,00 per keer. Het aantal groepen waarin we wandelen is afhankelijk van het aantal deelnemers.

Warmlopen voor FitStap
De zomeravondwandelingen kunnen ook gebruikt worden als voorbereiding op FitStap. Sportbedrijf Lelystad en RAF Sport bieden deze wandelinterventie voor 35-plussers aan vanaf september. FitStap is niet alleen wandelen, je krijgt ook voedingsadvies, mentale coaching en doet aan cognitieve fitness.

“Tijdens de zomeravondwandelingen krijgen deelnemers aan FitStap een goed beeld wat ze te wachten staat qua routes. Al richten we ons met het zomeravondwandelen zelf ook op mensen onder de 35 jaar”, zegt Timo Hoenderboom, buurtsportcoach Volwassenen en Evenementen bij Sportbedrijf Lelystad.

Samenwerking
De begeleiding wordt verzorgd door gecertificeerd leefstijlcoach Sandra Wildeman van RAF Sport Lelystad. Het programma bestaat uit mooie en veilige wandelroutes door de natuur. De routes zijn opgesteld in samenwerking met WandelNet. Om deelnemers te werven, werkt Lelystad samen met verschillende partners uit de stad, zoals huisartsen, Welzijn Lelystad en fysiotherapiepraktijken.

Startdatum
De eerste wandeling is op vrijdag 10 juli om 19.00 uur bij MFA Zuiderzee (Waddenlaan 1). De wandelingen duren een uurtje.

Zomeravondwandelen

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

Aqua Yoga & Pilates 22 - 04 - 2024

Nieuwe Aquasport: Aqua Yoga & Pilates

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging voor je lichaam en geest? Ontdek dan Float Yoga & Pilates bij…

Lees meer
17 - 04 - 2024

12 mei: straat- en veldvoetbalevenement door Sportbedrijf Lelystad en ‘Panna Knock Out’

Op zondag 12 mei 2024 organiseren Sportbedrijf Lelystad en ‘Panna Knock Out’ voor het eerst het straat-en veldvoetbalevenement bij Sportcomplex…

Lees meer
Recreatief zwemmen in De Koploper 15 - 04 - 2024

Veel zwemplezier in de meivakantie in De Koploper!

Van maandag 29 april tot en met zondag 5 mei 2024 is het meivakantie! Dat betekent weer heel veel zwemplezier…

Lees meer
Flyer beweegstimulering 15 - 04 - 2024

Lelystadse consultatiebureaus succesvol aan de slag met beweegstimulering bij jonge kinderen

Icare jeugdgezondheidszorg, Sportbedrijf Lelystad en JOGG Lelystad slaan de handen ineen om meer en beter bewegen bij kinderen van 0…

Lees meer
10 - 04 - 2024

13 tot 20 april: Indoor Swim to Fight Cancer in Zwembad De Koploper

Op zaterdag 13 april gaat een bijzonder evenement in Zwembad De Koploper van start ter ondersteuning van kankeronderzoek. In samenwerking…

Lees meer
Zeemeerminzwemmen 09 - 04 - 2024

In de meivakantie: cursus zeemeerminzwemmen!

Heb jij altijd al willen zwemmen als een zeemeermin? Dan is dit jouw kans! Tijdens de meivakantie van maandag 29…

Lees meer
Start jubileumjaar 08 - 04 - 2024

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar!

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar. Op maandag 8 april werd stilgestaan bij de start van dit jubileumjaar. Onder het toeziend…

Lees meer
Buiten bewegen in Lelystad 03 - 04 - 2024

Urban Sports geven nieuwe impuls aan ‘Buiten Bewegen’ programma

Lelystedelingen konden al geruime tijd deelnemen aan georganiseerd en flexibel aanbod bij openbare sport- en beweegplekken, in parken en op…

Lees meer
28 - 03 - 2024

Fit naar Werk! Een unieke samenwerking ter ondersteuning van werkzoekenden in Lelystad

Werkzoekenden in Lelystad krijgen binnenkort toegang tot een vernieuwende aanpak die gericht is op een succesvolle re-integratie op de arbeidsmarkt….

Lees meer
18 - 03 - 2024

Meezwemtarief: recreatief zwemmen tijdens de zwemles van uw kind

Terwijl uw kind zwemles krijgt kunt u zelf ook even lekker het water in? Dat kan! Vanaf heden is het…

Lees meer