Terug

Scholen en partners in coronatijd op het voetbalveld

Het was een flinke domper voor alle leden. Arjan Riezebos, bestuurslid van voetbalvereniging SV Lelystad ’67, kijkt terug op 12 maart, de dag waarop Sportpark Langezand dicht moest vanwege de uitbraak van het coronavirus. “In één keer kon er niet meer gevoetbald worden en stond het verenigingsleven stil. Het is belangrijk om dan positief te blijven en je nog meer te verenigen met het Sportbedrijf, partners en scholen.”

De jeugd mag nu weer partijtjes spelen tijdens trainingen, de volwassenen niet. Zij trainen op anderhalve meter afstand van elkaar. In samenwerking met de verenigingsondersteuner van het Sportbedrijf heeft de voetbalvereniging een coronaprotocol opgesteld en ingevoerd. Arjan Riezebos vertelt: “Dit heeft een behoorlijke impact, niet alleen op de spelers, maar ook op de vrijwilligers. Onze coronacoördinator zorgt ervoor dat alles verloopt volgens de richtlijnen van het RIVM. Het sportpark gaat vijf minuten voor de training open en sluit vijf minuten na aanvang van de training. Ouders en opa’s en oma’s mogen niet blijven kijken. We beseffen ons dat dit van iedereen veel vraagt.”

Samen staan we sterk
Juist nu, in deze moeilijke tijd, is de voetbalvereniging nog meer bezig om te verenigen, merkt Riezebos. Verschillende partners maken tijdelijk gebruik van de voetbalvelden om hun activiteiten buiten voor te kunnen zetten. “KernGezond is onze medische partner en zoals het woord partner al aangeeft: je doet dingen samen. In dit geval betekent het dat zij hun revalidatietrainingen, die binnen niet mogen plaatsvinden, op ons sportpark geven. Ook hun SlimClubKids en andere groepslessen bieden zij nu tijdelijk bij ons aan. We zijn blij dat we op deze manier kunnen helpen. Samen staan we sterk.”

Andere gezichten op het voetbalveld
Ook het Sportbedrijf is te vinden op de voetbalvelden van SVL. “Onze samenwerking met het Sportbedrijf is na de bestuurswisseling geïntensiveerd. Toen zij met de vraag kwamen of hun voetbalactiviteit voor kinderen op ons sportpark kon plaatsvinden, hebben we daar natuurlijk positief op gereageerd. Normaal voetballen deze jongens en meiden in De Koploper.”

Tot slot vertelt Riezebos enthousiast dat onlangs de leerlingen van twee basisscholen voetballessen bij SVL hebben gevolgd. “De vakleerkracht was zo enthousiast over deze gastlessen, dat een derde basisschool nu ook langs wil komen. Welkom natuurlijk! Dit is waar wij als club voor staan. We willen er zijn voor Lelystad.”

Heeft jouw kind zin om te voetballen? Mail voor een gratis proeftraining naar Arjan Riezebos via algemeen@svlelystad.nl.

Foto: Fotostudio Wierd

Noot van de redactie: dit interview heeft plaatsgevonden voor de persconferentie van woensdag 24 juni waarin bekend werd gemaakt dat vanaf woensdag 1 juli het volgende hoofdstuk in de aanpak van het coronavirus van start gaat: van een intelligente lockdown naar (meer) ruimte met regels.

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

Aqua Yoga & Pilates 22 - 04 - 2024

Nieuwe Aquasport: Aqua Yoga & Pilates

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging voor je lichaam en geest? Ontdek dan Float Yoga & Pilates bij…

Lees meer
17 - 04 - 2024

12 mei: straat- en veldvoetbalevenement door Sportbedrijf Lelystad en ‘Panna Knock Out’

Op zondag 12 mei 2024 organiseren Sportbedrijf Lelystad en ‘Panna Knock Out’ voor het eerst het straat-en veldvoetbalevenement bij Sportcomplex…

Lees meer
Recreatief zwemmen in De Koploper 15 - 04 - 2024

Veel zwemplezier in de meivakantie in De Koploper!

Van maandag 29 april tot en met zondag 5 mei 2024 is het meivakantie! Dat betekent weer heel veel zwemplezier…

Lees meer
Flyer beweegstimulering 15 - 04 - 2024

Lelystadse consultatiebureaus succesvol aan de slag met beweegstimulering bij jonge kinderen

Icare jeugdgezondheidszorg, Sportbedrijf Lelystad en JOGG Lelystad slaan de handen ineen om meer en beter bewegen bij kinderen van 0…

Lees meer
10 - 04 - 2024

13 tot 20 april: Indoor Swim to Fight Cancer in Zwembad De Koploper

Op zaterdag 13 april gaat een bijzonder evenement in Zwembad De Koploper van start ter ondersteuning van kankeronderzoek. In samenwerking…

Lees meer
Zeemeerminzwemmen 09 - 04 - 2024

In de meivakantie: cursus zeemeerminzwemmen!

Heb jij altijd al willen zwemmen als een zeemeermin? Dan is dit jouw kans! Tijdens de meivakantie van maandag 29…

Lees meer
Start jubileumjaar 08 - 04 - 2024

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar!

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar. Op maandag 8 april werd stilgestaan bij de start van dit jubileumjaar. Onder het toeziend…

Lees meer
Buiten bewegen in Lelystad 03 - 04 - 2024

Urban Sports geven nieuwe impuls aan ‘Buiten Bewegen’ programma

Lelystedelingen konden al geruime tijd deelnemen aan georganiseerd en flexibel aanbod bij openbare sport- en beweegplekken, in parken en op…

Lees meer
28 - 03 - 2024

Fit naar Werk! Een unieke samenwerking ter ondersteuning van werkzoekenden in Lelystad

Werkzoekenden in Lelystad krijgen binnenkort toegang tot een vernieuwende aanpak die gericht is op een succesvolle re-integratie op de arbeidsmarkt….

Lees meer
18 - 03 - 2024

Meezwemtarief: recreatief zwemmen tijdens de zwemles van uw kind

Terwijl uw kind zwemles krijgt kunt u zelf ook even lekker het water in? Dat kan! Vanaf heden is het…

Lees meer