Ouder & Kind zwemmen - Sportbedrijf Lelystad

Zodra jouw kindje 8 weken oud is, kun je bij ons Ouder & Kind zwemmen. Samen met jou leren wij jouw kindje spelenderwijs omgaan met water in een groep waarin alle kinderen even jong zijn. Dat is makkelijk vriendjes en vriendinnetjes maken.

Het Ouder & Kind zwemmen is een goede voorbereiding op onze zwemlessen. Maar vooral zijn deze lessen gewoon ontzettend leuk om samen met je kind te doen. Geen grotere pret dan waterpret! Voor het Ouder & Kind kun je een abonnement aanschaffen, maar je kunt ook losse lessen afnemen. In Sportcentrum De Koploper vertellen we je daar graag meer over.

Kom je voor de eerste keer? Je hoeft je niet vooraf aan te melden. Kies een les die past bij de leeftijd van jouw kind en meld je voor aanvang bij de receptie in De Koploper.

Babyzwemmen (8 weken-6 maanden en 4 maanden-1 jaar) en dreumeszwemmen (1–2 jaar)

In het water kunnen jonge kinderen vrij bewegen en op onderzoek uitgaan. In deze lessen van een half uur gaan jullie samen op ontdekkingsreis in het water. Dit onder leiding van een gespecialiseerde zweminstructeur. Je kindje leert glijden, springen en bewegen met de weerstand van het water. We zingen liedjes en doen spelletjes. En geleidelijk leert jouw dreumes de eerste zwemslagen. De lessen duren een half uur.

Peuterzwemmen (2-3 jaar) en kleuterzwemmen (3-4 jaar)

In deze lessen raakt jouw peuter op een speelse manier verder vertrouwd met water. Dat betekent ook zelfstandiger bewegen en vertrouwen op zijn of haar eigen kunnen. Jouw kind gaat nieuwe mogelijkheden ontdekken, maar bijvoorbeeld ook hoe het geen water in de mond krijgt. Als ouder speel je een belangrijke rol. Je gaat spiegelen. Dit houdt in dat je laat zien wat de bedoeling is en jouw peuter of kleuter doet jou dan na.

Kikkervisdiploma

Binnen de lessen Ouder & Kind zwemmen werken wij met het Kikkervisdiploma. Dit diploma is een speelse kaart, waarop jouw kindje na elk behaald doel een sticker mag plakken. Na het behalen van het Kikkervisdiploma kan hij of zij doorstromen naar de reguliere zwemlessen.

Hoe reserveer je voor Ouder & Kind zwemmen?

Wil je met jouw dochter of zoon meedoen aan Ouder & Kind zwemmen? Koop dan eenvoudig je kaartje via mijn.sportbedrijf.nl bij Tickets & Reserveren. Je reserveert dan gelijk voor de dag waarop je gaat. Let op! Geld terugkrijgen is niet mogelijk. Je kunt, mits je een kaartje koopt via een account, wel de dag verplaatsen naar een andere datum. Wil je vaker gaan dan één keer, dan kan het voordeliger zijn om een abonnement te kopen. Dat doe je ook via mijn.sportbedrijf.nl. De klantenpas die bij het abonnement hoort ligt na de aankoop voor je klaar bij de receptie.

Openingstijden en tarieven

Wanneer breng jij quality time door met jouw kleine waterrat? Bekijk de openingstijden en tarieven van het Ouder & Kind zwemmen in De Koploper

Ouder en Kind instuif 

Naast het wekelijkse Ouder & Kind zwemmen organiseert zwembad De Koploper iedere zondag van de week een Ouder & Kind instuif. Voor jonge kinderen bestaat er geen grotere pret dan waterpret. En wat is er leuker dan daar samen met de hele familie van genieten? De Ouder & Kind instuif is speciaal voor jonge kinderen van 1 t/m 4 jaar en hun ouder(s)/verzorger(s), maar opa’s en oma’s en broertjes en zusjes zijn ook van harte welkom! Onder leiding van onze zweminstructeurs gaat je samen op ontdekkingsreis in het warme water van het doelgroepenbad. Van 11.00 tot 12.30 uur organiseren onze instructeurs daar allerlei speelse activiteiten, zoals dansjes op muziek en leuke waterspelvormen. Leuk en leerzaam, terwijl jouw kindje spelenderwijs vertrouwd raakt met bewegen in water.

Vanaf 2024 is er elke zondag een Ouder & Kind instuif van 11.00 – 12.30 uur.