Terug

Nieuwe maatregelen: zwembad De Koploper gesloten

Op dinsdag 3 november hebben minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge in een persconferentie aangegeven dat er met ingang van woensdag 4 november om 22.00 uur een tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown ingaat. Deze tijdelijke verzwaring duurt in ieder geval tot en met woensdag 18 november. De tijdelijke verzwaring heeft onder andere gevolgen voor de openstelling van zwembad De Koploper en op de groepsgrootte bij het sporten.

Graag informeren wij onze zwemmende klanten en onze sportverenigingen en huurders over de nieuwe maatregelen en de gevolgen daarvan voor de sportende inwoners in Lelystad.

Zwembad De Koploper gesloten
Helaas is zwembad De Koploper met ingang van woensdag 4 november 22.00 uur gesloten. Dit betekent dat alle zwembadactiviteiten komen te vervallen tot en met woensdag 18 november. Graag lichten wij het een en ander verder toe.

Afzwemmen en betaling zwemles
Heeft jouw zoon of dochter net te horen gekregen dat hij/zij naar de afzwemgroep mag in november? Dan verplaatsen wij jouw kind naar de afzwemgroep in december (onder voorbehoud dat we vanaf donderdag 19 november 2020 weer open kunnen zijn). De data voor de afzwemgroep zijn als volgt: zaterdag 21 november (oefenzwemmen), zaterdag 28 november (oefenzwemmen), zaterdag 5 december (oefenzwemmen), zaterdag 12 december (proefzwemmen) en zaterdag 19 december (afzwemmen).

De betaling van de zwemleskaart in de maand november laten wij doorgaan en heeft in sommige gevallen al plaatsgevonden. De maand december komt te vervallen en wordt dan ook niet geïncasseerd (bij automatische incasso).

Wat doen wij met het lidmaatschap/badenkaart?
Wij begrijpen dat het sluiten van de zwembaden geen leuke maatregel is en dat jij vragen hebt over jouw lidmaatschap of badenkaart. Hoe wij omgaan met jouw betaling leggen wij hieronder aan je uit. Daarnaast verzoeken wij eventuele vragen te e-mailen naar: klantenservice@sportbedrijf.nl.

Klanten met een lidmaatschap
De (toekomstige) incasso voor dit lidmaatschap (denk aan aquasporten, Ouder & Kind zwemmen, zwangerschapszwemmen etc.) loopt door. Je hebt daarbij drie keuzes:

  1. Je doneert de ‘gemiste lessen’ aan Sportbedrijf Lelystad. Hiermee steun je de sport in Lelystad.
  2. Je haalt de ‘gemiste lessen’ in binnen de door jouw gekozen betalingstermijn.
  3. Je kunt de ‘gemiste lessen’, binnen de sluitingsperiode, na opening ophalen bij de receptie. Dit kan tot en met uiterlijk zondag 31 januari 2021.

Klanten met een abonnement
De geldigheid van deze abonnementen (jaarkaarten, 25-rittenkaarten etc.) lopen door. De ritten mag je altijd doneren aan Sportbedrijf Lelystad. Daarmee steun je de sport in Lelystad.

Let op! Zoals in de persconferentie is aangegeven, geldt deze sluiting van de zwembaden in ieder geval tot en met woensdag 18 november. De komende twee weken wordt duidelijk of dit nog langer gaat duren.

Horeca De Inloper
De horeca in Sportcentrum De Koploper en Sportcomplex De Rietlanden is met ingang van dinsdag 29 september gesloten. We weten helaas nog niet wanneer beide restaurants weer opengaan.

Verenigingen en huurders accommodaties
De maatregelen aangaande het coronavirus en sport zijn te lezen op de website van de Rijksoverheid. Daarnaast hebben wij ons protocol aangepast en deze is te vinden op onze pagina ‘Alles over het coronavirus’.

  • Alle verenigingen worden zo spoedig mogelijk geïnformeerd door Esmee Smit (verenigingsondersteuner). Mail voor vragen naar e.smit@sportbedrijf.nl.
  • Alle huurders van sportaccommodaties van Sportbedrijf Lelystad worden zo spoedig mogelijk geïnformeerd. Mail voor vragen naar klantenservice@sportbedrijf.nl.
Banenzwemmen in De Koploper

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

10 - 04 - 2024

13 tot 20 april: Indoor Swim to Fight Cancer in Zwembad De Koploper

Op zaterdag 13 april gaat een bijzonder evenement in Zwembad De Koploper van start ter ondersteuning van kankeronderzoek. In samenwerking…

Lees meer
Zeemeerminzwemmen 09 - 04 - 2024

In de meivakantie: cursus zeemeerminzwemmen!

Heb jij altijd al willen zwemmen als een zeemeermin? Dan is dit jouw kans! Tijdens de meivakantie van maandag 29…

Lees meer
Start jubileumjaar 08 - 04 - 2024

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar!

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar. Op maandag 8 april werd stilgestaan bij de start van dit jubileumjaar. Onder het toeziend…

Lees meer
Buiten bewegen in Lelystad 03 - 04 - 2024

Urban Sports geven nieuwe impuls aan ‘Buiten Bewegen’ programma

Lelystedelingen konden al geruime tijd deelnemen aan georganiseerd en flexibel aanbod bij openbare sport- en beweegplekken, in parken en op…

Lees meer
28 - 03 - 2024

Fit naar Werk! Een unieke samenwerking ter ondersteuning van werkzoekenden in Lelystad

Werkzoekenden in Lelystad krijgen binnenkort toegang tot een vernieuwende aanpak die gericht is op een succesvolle re-integratie op de arbeidsmarkt….

Lees meer
18 - 03 - 2024

Meezwemtarief: recreatief zwemmen tijdens de zwemles van uw kind

Terwijl uw kind zwemles krijgt kunt u zelf ook even lekker het water in? Dat kan! Vanaf heden is het…

Lees meer
14 - 03 - 2024

Holwerda Top Movers ontvangt kampioenschaal tijdens bijeenkomst voor Maatschappelijke Partners

Op dinsdag 12 maart organiseerden wij een bijeenkomst voor onze Maatschappelijke Partners om hen te informeren over onze organisatie, de…

Lees meer
13 - 03 - 2024

Watertemperatuur recreatiebaden De Koploper gaat omhoog

Om energiekosten te besparen en daarmee niet het prijskaartje voor een bezoek aan zwembad De Koploper te verhogen, heeft Sportbedrijf…

Lees meer
11 - 03 - 2024

25 september 2024

Woensdag 25 september 2024: Kom jij meedoen aan onze speciale aquabootcamp les? Reserveer 25 september 2024 vast in je agenda…

Lees meer
11 - 03 - 2024

25 augustus 2024

Zondag 25 augustus 2024: Speciaal voor de jeugd: Een zomerse feestelijke activiteit in het zwembad! Reserveer 25 augustus 2024 vast…

Lees meer