Terug

Meer bewegingsvrijheid voor afdeling Sport, Bewegen & Vitaliteit

Op onze afdeling Sport, Bewegen & Vitaliteit is er door de versoepelingen van de coronamaatregelen weer steeds meer mogelijk. Toch kunnen nog lang niet alle projecten opstart worden. Met de organisatie van activiteiten voor kwetsbare doelgroepen bijvoorbeeld, moeten we in het kader van de veiligheid nog even wachten. We proberen hen wel op andere manieren in beweging te krijgen.

Projecten in de startblokken
Veel projecten lopen door de coronacrisis vertraging op. Nu de maatregelen langzaam versoepelen is er steeds meer mogelijk. Zo zijn we weer begonnen met de lessen van Bewegen Op Maat, voor mensen met een beperking. Ook Skills4Life, voor leefstijlverbetering bij kinderen, en Vrouwensport starten binnenkort weer. Kinderen kunnen nu al op vrijdagmiddag terecht bij voetbalvereniging SVL’67 voor een leuke voetbaltraining. Wij zijn blij dat Summers’ Cool door kan gaan, zodat we kwetsbare kinderen een vakantiegevoel mee kunnen geven. Summers’ Cool is dit jaar onderdeel van ons project Iedereen Doet Mee. Met dat project stimuleren wij alle inwoners een leuke, leerzame en sportieve invulling aan de vakantie te geven, nu veel inwoners naar alle waarschijnlijkheid thuisblijven.

De voorbereidingen voor de Nationale Sportweek in september zijn in volle gang. Sportaanbieders reageren enthousiast en er wordt weer een geweldig aanbod samengesteld.

Helaas zijn er ook projecten die nog niet opgestart kunnen worden. Bij kwetsbare ouderen kun je niet voorzichtig genoeg zijn. De projecten Sociaal Vitaal en Vallen Verleden Tijd bijvoorbeeld stellen we nog even uit. Wel dagen wij de deelnemers uit om in beweging te blijven. Zo hebben wij een beweegposter ontwikkeld met leuke oefeningen.

Sporten in coronatijd
De buurtsportcoaches hebben dus absoluut niet stilgezeten de afgelopen periode. Door de coronacrisis zijn er ook mooie ideeën en samenwerkingen ontstaan. Zo geven wij nu les buiten de muren van verzorgingstehuizen. Wij krijgen wel eens terug dat dat voor de bewoners het hoogtepunt van de week is. Daar zijn wij trots op. We hebben vitaliteitstips geplaatst op onze online kanalen met leuke tips om fit te blijven, en bieden met Sport On Demand gratis leuke online sportlessen aan die je zo voor je TV mee kan doen.

Uitdagende periode voor sportverenigingen
Veel verenigingen kunnen in meer of mindere mate weer open voor hun leden, en worden ook gestimuleerd om hun accommodatie te openen voor niet-leden. Wij helpen de verenigingen bij het heropenen en het doen van aanpassingen, zodat de activiteiten aan alle richtlijnen voldoen. We kijken samen met verenigingen wat zij in hun wijk kunnen betekenen. Ook koppelen we  binnensportverenigingen aan buitensportverenigingen, zodat binnensporters toch buiten kunnen trainen. Onze verenigingsondersteuner is Esmee Smit, zij is bereikbaar voor verenigingen wanneer er vragen zijn of ondersteuning nodig is via e.smit@sportbedrijf.nl.

Sport, Bewegen & Vitaliteit maakt inwoners en verenigingen vitaal
De afdeling Sport, Bewegen & Vitaliteit was voorheen de afdeling Sport & Bewegen. Destijds hebben we zelf veel sportlessen gegeven. Nu richten wij ons meer op de organisatie van projecten, altijd met als doel om de inwoners van Lelystad in beweging te brengen. Daarbij is er extra aandacht voor kwetsbare inwoners. Verder helpen we verenigingen om sterk te worden en zich ook maatschappelijk in te zetten. Kortom, wij proberen inwoners en verenigingen vitaal te maken en te houden!

Bewegen op Maat

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

Aqua Yoga & Pilates 22 - 04 - 2024

Nieuwe Aquasport: Aqua Yoga & Pilates

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging voor je lichaam en geest? Ontdek dan Float Yoga & Pilates bij…

Lees meer
17 - 04 - 2024

12 mei: straat- en veldvoetbalevenement door Sportbedrijf Lelystad en ‘Panna Knock Out’

Op zondag 12 mei 2024 organiseren Sportbedrijf Lelystad en ‘Panna Knock Out’ voor het eerst het straat-en veldvoetbalevenement bij Sportcomplex…

Lees meer
Recreatief zwemmen in De Koploper 15 - 04 - 2024

Veel zwemplezier in de meivakantie in De Koploper!

Van maandag 29 april tot en met zondag 5 mei 2024 is het meivakantie! Dat betekent weer heel veel zwemplezier…

Lees meer
Flyer beweegstimulering 15 - 04 - 2024

Lelystadse consultatiebureaus succesvol aan de slag met beweegstimulering bij jonge kinderen

Icare jeugdgezondheidszorg, Sportbedrijf Lelystad en JOGG Lelystad slaan de handen ineen om meer en beter bewegen bij kinderen van 0…

Lees meer
10 - 04 - 2024

13 tot 20 april: Indoor Swim to Fight Cancer in Zwembad De Koploper

Op zaterdag 13 april gaat een bijzonder evenement in Zwembad De Koploper van start ter ondersteuning van kankeronderzoek. In samenwerking…

Lees meer
Zeemeerminzwemmen 09 - 04 - 2024

In de meivakantie: cursus zeemeerminzwemmen!

Heb jij altijd al willen zwemmen als een zeemeermin? Dan is dit jouw kans! Tijdens de meivakantie van maandag 29…

Lees meer
Start jubileumjaar 08 - 04 - 2024

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar!

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar. Op maandag 8 april werd stilgestaan bij de start van dit jubileumjaar. Onder het toeziend…

Lees meer
Buiten bewegen in Lelystad 03 - 04 - 2024

Urban Sports geven nieuwe impuls aan ‘Buiten Bewegen’ programma

Lelystedelingen konden al geruime tijd deelnemen aan georganiseerd en flexibel aanbod bij openbare sport- en beweegplekken, in parken en op…

Lees meer
28 - 03 - 2024

Fit naar Werk! Een unieke samenwerking ter ondersteuning van werkzoekenden in Lelystad

Werkzoekenden in Lelystad krijgen binnenkort toegang tot een vernieuwende aanpak die gericht is op een succesvolle re-integratie op de arbeidsmarkt….

Lees meer
18 - 03 - 2024

Meezwemtarief: recreatief zwemmen tijdens de zwemles van uw kind

Terwijl uw kind zwemles krijgt kunt u zelf ook even lekker het water in? Dat kan! Vanaf heden is het…

Lees meer