Terug

Kleine versoepeling maatregelen voor buiten sporten voor kinderen en jeugd

Op dinsdag 21 april 2020 heeft het kabinet in een persconferentie laten weten dat, van het totale pakket aan maatregelen die zijn genomen in verband met de bestrijding van het coronavirus, enkele maatregelen worden versoepeld.

Voor Sportbedrijf Lelystad geldt dat alle activiteiten in ieder geval komen te vervallen tot en met dinsdag 19 mei 2020.

Ook alle binnensportaccommodaties blijven gesloten tot en met dinsdag 19 mei 2020 voor sportverenigingen, recreatiegroepen en incidentele gebruikers. Omdat de basisschoolleerlingen vanaf maandag 11 mei weer (deels) naar school mogen, geldt dit verbod niet voor de onderwijsinstellingen. De scholen zijn dus zelf verantwoordelijk of zij het bewegingsonderwijs aanbieden in een sport- of gymzaal.

De maatregel die is versoepeld betreft de sluiting van de buitensportaccommodaties. De buitensportaccommodaties mogen met ingang van woensdag 29 april 2020 onder voorwaarden open voor kinderen tot en met 12 jaar en voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar. Daarvoor gelden o.a. de volgende voorwaarden:

  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen samen buiten sporten, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is. Zij hoeven daarbij geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Officiële wedstrijden en competitie zijn verboden. Steeds geldt: geen ouders langs de lijn en thuis omkleden en douchen. De kantines en de kleedlokalen blijven dan ook gesloten. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor deze kinderen: blijf thuis.
  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen samen buiten sporten, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is. Zij moeten onderling 1,5 meter afstand houden. Officiële wedstrijden en competitie zijn verboden. Steeds geldt: geen ouders langs de lijn en thuis omkleden en douchen. De kantines en de kleedlokalen blijven dan ook gesloten. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor deze kinderen: blijf thuis.

Op dit moment zijn wij bezig om een informatiebrief op te stellen voor de sportverenigingen die gebruikmaken van de buitensportaccommodaties. Ons streven is om de brief uiterlijk vrijdag 24 april naar de verenigingen te sturen.

Kijk voor alle nieuwe maatregelen op de website van de rijksoverheid. Wij doen ons best zo snel mogelijk al onze pagina’s te voorzien van een update.

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

Aqua Yoga & Pilates 22 - 04 - 2024

Nieuwe Aquasport: Aqua Yoga & Pilates

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging voor je lichaam en geest? Ontdek dan Float Yoga & Pilates bij…

Lees meer
17 - 04 - 2024

12 mei: straat- en veldvoetbalevenement door Sportbedrijf Lelystad en ‘Panna Knock Out’

Op zondag 12 mei 2024 organiseren Sportbedrijf Lelystad en ‘Panna Knock Out’ voor het eerst het straat-en veldvoetbalevenement bij Sportcomplex…

Lees meer
Recreatief zwemmen in De Koploper 15 - 04 - 2024

Veel zwemplezier in de meivakantie in De Koploper!

Van maandag 29 april tot en met zondag 5 mei 2024 is het meivakantie! Dat betekent weer heel veel zwemplezier…

Lees meer
Flyer beweegstimulering 15 - 04 - 2024

Lelystadse consultatiebureaus succesvol aan de slag met beweegstimulering bij jonge kinderen

Icare jeugdgezondheidszorg, Sportbedrijf Lelystad en JOGG Lelystad slaan de handen ineen om meer en beter bewegen bij kinderen van 0…

Lees meer
10 - 04 - 2024

13 tot 20 april: Indoor Swim to Fight Cancer in Zwembad De Koploper

Op zaterdag 13 april gaat een bijzonder evenement in Zwembad De Koploper van start ter ondersteuning van kankeronderzoek. In samenwerking…

Lees meer
Zeemeerminzwemmen 09 - 04 - 2024

In de meivakantie: cursus zeemeerminzwemmen!

Heb jij altijd al willen zwemmen als een zeemeermin? Dan is dit jouw kans! Tijdens de meivakantie van maandag 29…

Lees meer
Start jubileumjaar 08 - 04 - 2024

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar!

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar. Op maandag 8 april werd stilgestaan bij de start van dit jubileumjaar. Onder het toeziend…

Lees meer
Buiten bewegen in Lelystad 03 - 04 - 2024

Urban Sports geven nieuwe impuls aan ‘Buiten Bewegen’ programma

Lelystedelingen konden al geruime tijd deelnemen aan georganiseerd en flexibel aanbod bij openbare sport- en beweegplekken, in parken en op…

Lees meer
28 - 03 - 2024

Fit naar Werk! Een unieke samenwerking ter ondersteuning van werkzoekenden in Lelystad

Werkzoekenden in Lelystad krijgen binnenkort toegang tot een vernieuwende aanpak die gericht is op een succesvolle re-integratie op de arbeidsmarkt….

Lees meer
18 - 03 - 2024

Meezwemtarief: recreatief zwemmen tijdens de zwemles van uw kind

Terwijl uw kind zwemles krijgt kunt u zelf ook even lekker het water in? Dat kan! Vanaf heden is het…

Lees meer