Terug

Informatie voor onze zwemmende klanten over de sluiting

Het onderstaande bericht is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 22 april 2020.

Op dinsdag 21 april 2020 zijn door het RIVM en onze premier nieuwe maatregelen genomen in verband met het coronavirus. Deze maatregelen hebben Sportbedrijf Lelystad doen besluiten om alle activiteiten te laten vervallen en alle binnensportaccommodaties te sluiten tot en met dinsdag 19 mei 2020. Voor de buitensportaccommodaties zijn de maatregelen versoepeld voor kinderen tot en met 12 jaar en voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar.

Het volledige bericht over de maatregelen van Sportbedrijf Lelystad lees je hier.

Graag brengen wij al onze zwemmende klanten op de hoogte hoe wij omgaan met de zwemlessen, de abonnementen en onze lidmaatschappen tot en met dinsdag 19 mei 2020.

Kinderen op zwemles en in maart afzwemmen

 • Deze kinderen worden automatisch geplaatst in de afzwemgroep van juni (onder voorbehoud dat we vanaf woensdag 20 mei 2020 weer open kunnen zijn).
  • De mogelijkheid bestaat dat de zwemvaardigheid is afgenomen vanwege het feit dat sinds vrijdag 13 maart geen zwemles meer is gevolgd. Aangezien het afzwemmen van een bepaald niveau dient te zijn, streven wij ernaar de kinderen eerst nog even te laten wennen. Dat doen we door ze een paar zwemlessen aan te bieden voor het afzwemmoment. Tenslotte willen wij dat uw kind natuurlijk zijn of haar zwemvaardigheid zo gauw mogelijk weer terugheeft en kan afzwemmen.
 • Voor de ouders of verzorgers die het zwemlesabonnement niet volledig betaald hebben, de toekomstige incasso’s voor het abonnement zwemlessen worden uitgesteld tot de zwemlessen weer starten.
 • Voor de ouders of verzorgers die het zwemlesabonnement voor de gesloten periode wel betaald hebben, deze periode wordt verlengd. Dat wil zeggen dat de volgende incasso pas plaatsvindt na en rekening houdend met de gesloten periode. Ouders of verzorgers maken dus geen extra kosten.

 Kinderen op zwemles en in maart, april en mei niet afzwemmen

 • Voor de ouders of verzorgers die het zwemlesabonnement niet volledig betaald hebben, de toekomstige incasso’s voor het abonnement zwemlessen worden uitgesteld tot de zwemlessen weer starten.
 • Voor de ouders of verzorgers die het zwemlesabonnement voor de gesloten periode wel betaald hebben, deze periode wordt verlengd. Dat wil zeggen dat de volgende incasso pas plaatsvindt na en rekening houdend met de gesloten periode. Ouders of verzorgers maken dus geen extra kosten.
 • Wij zijn van plan de zwemlessen tijdens de zomervakantie voort te zetten. U ontvangt daarover binnenkort een enquête.

 Klanten met een lidmaatschap die deelnemen aan doelgroepactiviteiten

 • De toekomstige incasso’s voor dit abonnement (denk aan aquasporten, Ouder & Kind zwemmen, zwangerschapszwemmen etc.) worden uitgesteld tot de activiteiten weer starten.
 • Voor degenen die het abonnement al wel betaald hebben voor de gesloten periode. De periode wordt verlengd. Dat wil zeggen dat de volgende incasso pas plaatsvindt na en rekening houdend met de gesloten periode. Dat betekent dat de mensen die al betaald hebben geen extra kosten maken.

Klanten met een abonnement recreatief zwemmen of banenzwemmen

 • De geldigheid van deze abonnementen (jaarkaarten, 25-rittenkaarten, etc.) worden met dezelfde gesloten periode verlengd.

Klanten die al deelnemen of binnenkort gaan deelnemen aan de borstcrawlcursus

 • Deze cursus wordt verplaatst. De deelnemers worden geïnformeerd over een nieuwe datum. Dat betekent dat de mensen geen extra kosten maken.

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

Aqua Yoga & Pilates 22 - 04 - 2024

Nieuwe Aquasport: Aqua Yoga & Pilates

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging voor je lichaam en geest? Ontdek dan Float Yoga & Pilates bij…

Lees meer
17 - 04 - 2024

12 mei: straat- en veldvoetbalevenement door Sportbedrijf Lelystad en ‘Panna Knock Out’

Op zondag 12 mei 2024 organiseren Sportbedrijf Lelystad en ‘Panna Knock Out’ voor het eerst het straat-en veldvoetbalevenement bij Sportcomplex…

Lees meer
Recreatief zwemmen in De Koploper 15 - 04 - 2024

Veel zwemplezier in de meivakantie in De Koploper!

Van maandag 29 april tot en met zondag 5 mei 2024 is het meivakantie! Dat betekent weer heel veel zwemplezier…

Lees meer
Flyer beweegstimulering 15 - 04 - 2024

Lelystadse consultatiebureaus succesvol aan de slag met beweegstimulering bij jonge kinderen

Icare jeugdgezondheidszorg, Sportbedrijf Lelystad en JOGG Lelystad slaan de handen ineen om meer en beter bewegen bij kinderen van 0…

Lees meer
10 - 04 - 2024

13 tot 20 april: Indoor Swim to Fight Cancer in Zwembad De Koploper

Op zaterdag 13 april gaat een bijzonder evenement in Zwembad De Koploper van start ter ondersteuning van kankeronderzoek. In samenwerking…

Lees meer
Zeemeerminzwemmen 09 - 04 - 2024

In de meivakantie: cursus zeemeerminzwemmen!

Heb jij altijd al willen zwemmen als een zeemeermin? Dan is dit jouw kans! Tijdens de meivakantie van maandag 29…

Lees meer
Start jubileumjaar 08 - 04 - 2024

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar!

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar. Op maandag 8 april werd stilgestaan bij de start van dit jubileumjaar. Onder het toeziend…

Lees meer
Buiten bewegen in Lelystad 03 - 04 - 2024

Urban Sports geven nieuwe impuls aan ‘Buiten Bewegen’ programma

Lelystedelingen konden al geruime tijd deelnemen aan georganiseerd en flexibel aanbod bij openbare sport- en beweegplekken, in parken en op…

Lees meer
28 - 03 - 2024

Fit naar Werk! Een unieke samenwerking ter ondersteuning van werkzoekenden in Lelystad

Werkzoekenden in Lelystad krijgen binnenkort toegang tot een vernieuwende aanpak die gericht is op een succesvolle re-integratie op de arbeidsmarkt….

Lees meer
18 - 03 - 2024

Meezwemtarief: recreatief zwemmen tijdens de zwemles van uw kind

Terwijl uw kind zwemles krijgt kunt u zelf ook even lekker het water in? Dat kan! Vanaf heden is het…

Lees meer