Terug

Inclusief Sporten

Met sport is veel te winnen! En zien bewegen doet bewegen! Daarom hebben wij tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek sport en bewegen voor iedereen zichtbaar gemaakt. Dinsdag 21 september stond in het teken van inclusiviteit met een Sportspullenmarkt en de Super COOL! sportavond. Op de Sportspullenmarkt konden inwoners met een minimum inkomen tweedehands sportkleren en sportmaterialen kopen. Zo hebben we het voor meer Lelystedelingen mogelijk gemaakt om te gaan sporten.

Bo Kramer

(S)Cool on Wheels
Ook was er tijdens de Nationale Sportweek op acht basisscholen de clinc (S)Cool on Wheels. Dit is een voorlichtingsproject waarbij een docent in de klas laat zien hoe het is om met een handicap te sporten. Het project creëert bewustwording over sporten met een beperking. De clinics zijn georganiseerd in samenwerking met Fonds Gehandicaptensport en Sportservice Flevoland. De scholen die meededen waren de Grundel, de Finnjol, de Vogelveste, de Regenboog, de Wingerd, de Albatros, de Triangel en Het Mozaiëk. Op die laatste basisschool vertelde paralympisch gouden basketbalster Bo Kramer (foto) haar inspirerende verhaal.

SportspullenmarktSuper COOL! Sportavond

 

 

 

De NOC*NSF Nationale Sportweek was dit jaar van  17 tot en met  26 september. Elke dag stond er een ander thema centraal. Zo hebben we elke doelgroep in beweging gekregen. Wij kijken dan ook terug op een zeer geslaagde week. 

 

Wil je net als ons nog even nagenieten? Kijk dan op de pagina Sport en bewegen in beeld voor de aftermovie en andere leuke filmpjes rond de Nationale Sportweek. 

Aqua Yoga & Pilates 22 - 04 - 2024

Nieuwe Aquasport: Aqua Yoga & Pilates

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging voor je lichaam en geest? Ontdek dan Float Yoga & Pilates bij…

Lees meer
17 - 04 - 2024

12 mei: straat- en veldvoetbalevenement door Sportbedrijf Lelystad en ‘Panna Knock Out’

Op zondag 12 mei 2024 organiseren Sportbedrijf Lelystad en ‘Panna Knock Out’ voor het eerst het straat-en veldvoetbalevenement bij Sportcomplex…

Lees meer
Recreatief zwemmen in De Koploper 15 - 04 - 2024

Veel zwemplezier in de meivakantie in De Koploper!

Van maandag 29 april tot en met zondag 5 mei 2024 is het meivakantie! Dat betekent weer heel veel zwemplezier…

Lees meer
Flyer beweegstimulering 15 - 04 - 2024

Lelystadse consultatiebureaus succesvol aan de slag met beweegstimulering bij jonge kinderen

Icare jeugdgezondheidszorg, Sportbedrijf Lelystad en JOGG Lelystad slaan de handen ineen om meer en beter bewegen bij kinderen van 0…

Lees meer