Iedereen Doet Mee!

Zomeractiviteiten voor jong en oud

Ondanks de coronacrisis hebben wij de inwoners van Lelystad met Iedereen Doet Mee een onvergetelijke zomer bezorgd. Sportbedrijf Lelystad organiseerde samen met lokale partners vier weken lang allerlei leuke zomeractiviteiten voor jong en oud.  Dat gebeurde van maandag 20 juli tot en met zondag 16 augustus. Op het programma stonden sportieve, culturele en educatieve activiteiten.

Het was door de coronacrisis een alles behalve normale zomer met de nodige beperkingen. Toch was er van alles te beleven in Lelystad. Je kon meedoen aan zomeravondwandelen, kickbicking, roeien, looptrainingen, wedstrijdzwemmen, voetballen, luchtscouting en als klap op de vuurpijl: De avondvierdaagse Home Edition! Of wat dacht je van een Ik hou van Holland-middag of spannende wetenschappelijke onderzoekjes? Verder brachten de cultuur- en recreatieliefhebbers een bezoek aan Aviodrome, Tom’s Creek en Ballorig.

Ook Summer’s Cool viel onder Iedereen Doet Mee. Het evenement heeft onze stad heel wat opgeleverd. Deze samenvatting laat zien welke resultaten er zijn gehaald.

Ondersteuning van VSBfonds via Stichting Lelystad Vitaal

Stichting Lelystad Vitaal heeft voor Iedereen Doet Mee een succesvolle subsidieaanvraag gedaan bij De aanvraag bij VSBfonds. De stichting wil een bijdrage leveren aan een vitaal Lelystad met gezonde inwoners. Door effectieve sport- en beweegprojecten te financieren én te realiseren helpen wij de stad vooruit op het gebied van sociale binding, talentontwikkeling, onderwijs, participatie, ziekteverzuim en zorg. In het project Iedereen Doet Mee was aandacht voor sport, bewegen, ontmoeten, leren, ontdekken en een gezonde leefstijl. Ook werd er samengewerkt met verschillende partners in verschillende sectoren, zoals cultuur en educatie. Dit alles draagt bij aan een vitaal Lelystad! De stichting is blij met de financiële bijdrage voor dit belangrijke project in Lelystad en vóór de inwoners.  Meer informatie op de website van Stichting Lelystad Vitaal.

 

Logo VSB fondsHet project Iedereen Doet Mee werd mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van VSBfonds. Dit fonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.