Terug

Iedereen welkom voor tennis en padel

Op Sportpark Langezand wordt volop getennist, door leden én niet-leden van tennisvereniging LTVL. Zo speelt de vereniging in op de anderhalvemetersamenleving. Voorzitter Pieter Hermus van LTVL: “Tennis en padel zijn een van de weinige sporten die wél mogen. Daar willen we niet-leden ook van laten profiteren.”

Anderhalve maand werd er helemaal niet getennist op Sportpark Langezand. Een unieke periode voor LTVL, vertelt de voorzitter. “We konden niet anders dan ons netjes aan de regels houden. Het park ging op slot. De leden hadden gelukkig alle begrip. Heel Nederland was in de ban van het virus, dus ook onze leden. We hebben ons in die weken vooral gericht op het goed informeren van de leden. Verder hebben we op social media een aantal filmpjes geplaatst met challenges voor de kinderen. Meer konden we niet doen.”

Tennispark open voor niet-leden
Sinds 29 april mag de jeugd weer tennissen en sinds 11 mei mogen volwassenen weer de baan op. Het is nog niet als vanouds, want de kantine is dicht en de toernooien zijn geannuleerd, maar er wordt weer heel veel vrij getennist, ziet Hermus. En het bijzondere: ook door niet-leden. “We hebben het park tijdelijk opengesteld voor niet-leden om meer Lelystedelingen de kans te geven in beweging te komen en deze mooie sport te ontdekken.”

Kennismakingslessen voor kinderen
Voor kinderen heeft de tennisvereniging speciale kennismakingslessen georganiseerd. “Dit was een groot succes. Onze trainer maakt van elke les een feestje, dus de kinderen hadden de grootste lol. Ook nu zijn jongens en meiden nog steeds welkom voor één of meerdere proeflessen. Er is verder niet veel te doen. Daarom is iedereen welkom; of je nu wel of niet van plan bent lid te worden van onze vereniging.”

Zomer Challenge volwassenen
Ook volwassenen kunnen de baan op. “We hebben een Zomer Challenge-aanbieding”, vertelt Hermus. “Voor een klein bedrag kun je bij ons drie maanden tennissen of padellen. Ideaal voor bijvoorbeeld voetballers die nog niet kunnen spelen.”

De tennisvereniging lijkt de coronacrisis prima door te komen. Hermus: “Het werkt voor ons goed om het park in deze tijd open te stellen voor niet-leden. We proberen ervoor te zorgen dat iedereen zich thuis voelt. Wie weet is deze aanpak voor andere sportverenigingen ook een goed idee?”

Zin gekregen in tennis of padel? Mail voor de mogelijkheden naar info@ltvl.nl.

Foto: Fotostudio Wierd

Noot van de redactie: dit interview heeft plaatsgevonden voor de persconferentie van woensdag 24 juni waarin bekend werd gemaakt dat vanaf woensdag 1 juli het volgende hoofdstuk in de aanpak van het coronavirus van start gaat: van een intelligente lockdown naar (meer) ruimte met regels.

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

Aqua Yoga & Pilates 22 - 04 - 2024

Nieuwe Aquasport: Aqua Yoga & Pilates

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging voor je lichaam en geest? Ontdek dan Float Yoga & Pilates bij…

Lees meer
17 - 04 - 2024

12 mei: straat- en veldvoetbalevenement door Sportbedrijf Lelystad en ‘Panna Knock Out’

Op zondag 12 mei 2024 organiseren Sportbedrijf Lelystad en ‘Panna Knock Out’ voor het eerst het straat-en veldvoetbalevenement bij Sportcomplex…

Lees meer
Recreatief zwemmen in De Koploper 15 - 04 - 2024

Veel zwemplezier in de meivakantie in De Koploper!

Van maandag 29 april tot en met zondag 5 mei 2024 is het meivakantie! Dat betekent weer heel veel zwemplezier…

Lees meer
Flyer beweegstimulering 15 - 04 - 2024

Lelystadse consultatiebureaus succesvol aan de slag met beweegstimulering bij jonge kinderen

Icare jeugdgezondheidszorg, Sportbedrijf Lelystad en JOGG Lelystad slaan de handen ineen om meer en beter bewegen bij kinderen van 0…

Lees meer
10 - 04 - 2024

13 tot 20 april: Indoor Swim to Fight Cancer in Zwembad De Koploper

Op zaterdag 13 april gaat een bijzonder evenement in Zwembad De Koploper van start ter ondersteuning van kankeronderzoek. In samenwerking…

Lees meer
Zeemeerminzwemmen 09 - 04 - 2024

In de meivakantie: cursus zeemeerminzwemmen!

Heb jij altijd al willen zwemmen als een zeemeermin? Dan is dit jouw kans! Tijdens de meivakantie van maandag 29…

Lees meer
Start jubileumjaar 08 - 04 - 2024

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar!

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar. Op maandag 8 april werd stilgestaan bij de start van dit jubileumjaar. Onder het toeziend…

Lees meer
Buiten bewegen in Lelystad 03 - 04 - 2024

Urban Sports geven nieuwe impuls aan ‘Buiten Bewegen’ programma

Lelystedelingen konden al geruime tijd deelnemen aan georganiseerd en flexibel aanbod bij openbare sport- en beweegplekken, in parken en op…

Lees meer
28 - 03 - 2024

Fit naar Werk! Een unieke samenwerking ter ondersteuning van werkzoekenden in Lelystad

Werkzoekenden in Lelystad krijgen binnenkort toegang tot een vernieuwende aanpak die gericht is op een succesvolle re-integratie op de arbeidsmarkt….

Lees meer
18 - 03 - 2024

Meezwemtarief: recreatief zwemmen tijdens de zwemles van uw kind

Terwijl uw kind zwemles krijgt kunt u zelf ook even lekker het water in? Dat kan! Vanaf heden is het…

Lees meer