Huldiging Lelystadse Sportkampioenen 2019

Veel Lelystadse sporters hebben in 2019 een bijzondere prestatie neergezet. Zij verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Daarom organiseerde Sportbedrijf Lelystad op zaterdag 7 maart 2020 een huldiging voor de Lelystadse Sportkampioenen van 2019 in het Agora Theater!

Een groot sportfeest met veel kampioenen

Onder begeleiding van een brassband liepen alle Lelystadse kampioenen over de markt naar het Agora Theater. Daar werden alle kampioenen gehuldigd. Ook werden de winnaars van de categorieën bekendgemaakt. Dagmar van Hinte is uitgeroepen tot sporttalent. Judo Vereniging IJsselmeer heeft de categorie maatschappelijk betrokken vereniging gewonnen en de prijs voor beste sportinitiatief is gegaan naar het sportproject Super COOL!.

Volle zaal in het theater

Met meer dan 500 bezoekers was de grote zaal in het Agora Theater goed gevuld. Onder de bezoekers was ook wethouder Sport van de gemeente Lelystad, Elly van Wageningen. Zij is trots op alle Lelystadse sportkampioenen en is blij dat Sportbedrijf Lelystad deze in het zonnetje heeft gezet.

Huldiging Sportkampioenen 2019Mooie prijzen, medailles en waardebonnen

In totaal ging het om meer dan 200 kampioenen verdeeld over acht categorieën. In de categorie maatschappelijk betrokken vereniging en beste sportinitiatief lag er naast een mooie prijs ook een waardebon klaar van € 250 voor de aanschaf van sport- en spelmateriaal. Alle andere kampioenen kregen een medaille en een waardebon om een keer te gaan jumpen bij Jumpsquare of te gaan steppen bij Steppin Lelystad. Aan het einde van het officiële programma was het dringen op het podium, want Lelystad kent veel, heel veel sportkampioenen.

Parade, optredens en kinderactiviteiten

Naast de huldiging genoot het publiek ook van spectaculaire optredens van Judo Vereniging IJsselmeer, nationaal kampioen paaldansen Demi Brama, URBAN Village en een speciale act van de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging. Na afloop was er een hapje en een drankje en waren er diverse activiteiten voor kinderen.

De huldiging Sportkampioenen 2019 werd mogelijk gemaakt door de gemeente Lelystad, AGORA Theater, Bioscoop & Congrescentrum, sport- en gezondheidscentrum KernGezond, Jumpsquare Lelystad en Steppin Lelystad.