Terug

FitStap wegens succes verlengd in Zuiderzeewijk en Atolwijk

Sportbedrijf Lelystad en RAF Sport Lelystad starten in de derde week van april samen twee nieuwe Fitstap groepen voor minder actieve volwassenen van 35 jaar en ouder. Eén groep wandelt vanaf MFA Zuiderzee, de andere groep vanaf MFA Atolplaza. Het programma van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) bestaat naast wandelen ook uit voedingsadvies en cognitieve fitness. Cognitieve fitness helpt deelnemers bijvoorbeeld om meer te ontspannen.

Positieve ervaringen van oud-deelnemers
“We horen van oud-deelnemers dat ze FitStap erg leuk hebben gevonden. Ze hebben nieuwe mensen ontmoet, merken dat hun conditie is verbeterd,  gezelligheid hebben ervaren en hun omgeving beter hebben leren kennen. Ook geven alle deelnemers van de laatste groep aan dat ze blij zijn te hebben deelgenomen. Ze willen in de toekomst graag structureel blijven wandelen óf deelnemen aan andere sport- en beweegactiviteiten”, vertelt Timo Hoenderboom, buurtsportcoach Volwassenen en Openbare ruimte bij Sportbedrijf Lelystad. De mooie resultaten zijn het gevolg van een prettige, langdurige samenwerking tussen Sportbedrijf Lelystad en RAF Sport Lelystad. “Door een goede onderlinge afstemming kan ik deelnemers nog beter begeleiden om actief te blijven”, vertelt trainster Sandra Wildeman.

Positieve effecten op de gezondheid
Structureel wandelen heeft op lange termijn veel positieve effecten op de gezondheid van inwoners. Wandelaars hebben bijvoorbeeld minder kans op hart- en vaatziekten, kanker, depressie en diabetes. Ook vergroot het juist de kans op een betere nachtrust, een betere conditie en behoud van gewicht. Door de combinatie met voedingsadvies en aandacht voor mentale gezondheid nemen de kansen op veel van deze positieve effecten alleen maar meer toe.

Aanmelden
Inwoners kunnen zich inschrijven voor FitStap via deze pagina. Het programma is bedoeld voor volwassenen van 35 jaar en ouder met een minder actieve leefstijl. In totaal duurt FitStap 12 weken en deelname kost € 24,-. Er is plaats voor 15 volwassenen per groep. Na afloop is er een mogelijkheid om aan de sluiten bij andere, vaste wandelgroepen. Na het aanmelden voor FitStap meld je je nog apart aan voor de mobiele app. Hoe het allemaal in zijn werk gaat lees je op onze FitStap-pagina op de website van Sport in Lelystad.

Startdatum en meer informatie  
De eerste Fitstap groep start op maandagochtend 11 april vanaf de parkeerplaats van MFA Zuiderzee (Waddenlaan 1) en de tweede groep op vrijdagochtend 15 april vanaf MFA Atolplaza (Schor 1 – 9). De trainingen starten duren van 10.00 tot 11.00 uur.

Mede mogelijk gemaakt door…
Het programma FitStap wordt in Lelystad mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage vanuit het Sport- en Vitaliteitsakkoord Lelystad. Ook heeft een vrijwilliger van Stichting Wandelnet aantrekkelijke wandelroutes ontworpen voor deelnemers.

FitStap

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

01 - 03 - 2024

Inschrijving BedrijvenMudRun Lelystad 2024 van start!

Op zaterdag 31 augustus 2024 organiseert Sportbedrijf Lelystad, in samenwerking met KernGezond, de tweede editie van de BedrijvenMudRun in het…

Lees meer
Vacature 27 - 02 - 2024

Vacature: Sportregisseur Senioren & Zorg (32 uur per week)

Wil jij sport en bewegen inzetten om ouderen nog gezonder te maken en wil jij de sportsector en de zorg…

Lees meer
20 - 02 - 2024

Allround Horecatijger met keuken-skills (16-32 uur)

Sportbedrijf Lelystad is op zoek naar een enthousiaste Allround Horecatijger met keuken-skills 16-32 uren beschikbaar (aantal uren bespreekbaar) Een vrolijke…

Lees meer
20 - 02 - 2024

Vacature Aquasportinstructeur (aantal uren bespreekbaar)

Ben jij energiek? Sta jij graag voor een groep? Niet bang om nat te worden? En breng jij iedereen in…

Lees meer
Vacature 20 - 02 - 2024

Vacature Zwemonderwijzer Zwem-ABC en Aquasport

Werken bij het leukste zwembad van Flevoland, zwembad De Koploper? Sta jij graag in het water en langs de badrand?…

Lees meer
19 - 02 - 2024

Partnership met RAM Mounts Benelux draagt bij aan een vitaal Lelystad

Sportbedrijf Lelystad zet zich in voor een vitale stad. Dat doen wij niet alleen. Bij zowel de uitvoering als de…

Lees meer
16 - 02 - 2024

18 Wereldmeiden halen hun MDT-certificaat

Vanaf september 2023 is er in Lelystad een groep van 18 meiden gestart met het project Wereldmeiden, georganiseerd door Sportbedrijf…

Lees meer
12 - 02 - 2024

Scholierensport 2024 is officieel van start!

Op maandag 12 februari werd tijdens de gymles van groep 4 en 5 op basisschool De Finnjol het eerste boekje…

Lees meer
05 - 02 - 2024

Help jij mee om Parkrun Lelystad op te zetten?

Sportbedrijf Lelystad en AV Spirit Lelystad zijn samen bezig om een Parkrun op te zetten in Lelystad. Parkrun is een…

Lees meer
05 - 02 - 2024

Recreatief zwemmen in de voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie, van maandag 19 februari tot en met zondag 25 februari, kun je volop recreatief zwemmen in zwembad…

Lees meer