Terug

Beweegprojecten weer van start

Sportbedrijf Lelystad is op maandag 24 januari weer gestart met GoldenSports, een beweegproject voor senioren. Ben je 55 jaar of ouder en wil je nieuwe mensen ontmoeten en tegelijkertijd iets aan je gezondheid doen? Doe dan mee aan GoldenSports. Naast GoldenSports gaat Sociaal Vitaal binnenkort weer van start.

Wekelijkse trainingen en sociaal contact
GoldenSports is het kunstgrasveld van VV Unicum (Schouw 54-01) KernGezond verzorgt hier wekelijks op dinsdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur een sportieve en gezellige training. Die trainingen zorgen ervoor dat u de balans, stabiliteit, lenigheid en spierkracht verbetert en dat je nieuwe leeftijdsgenoten ontmoet.

De kosten bedragen € 3,00 per training en betaal je voorafgaand bij de lesgever. Inschrijven is noodzakelijk. Je geeft daarbij door wanneer je mee wil doen.

Sociaal Vitaal
Naast GoldenSports gaat ook Sociaal Vitaal weer van start. Dit is een beweegprogramma waarin je nieuwe mensen ontmoet en tegelijkertijd bezig bent met het verbeteren van je fitheid. Daarnaast bieden wij een sociale vaardigheidstraining, weerbaarheidstraining en zelfmanagementtraining aan. Tot slot hechten wij veel waarde aan ons koffiemoment. Zo nu en dan geven we dan een voorlichting die gebaseerd is op de behoeften van de deelnemers.

Sociaal Vitaal kost € 2,00 per les. Je geeft je van tevoren op en het geld dient voorafgaand aan elke les betaald te worden. Het beweegprogramma is in deze twee stadsdelen:

  • Botter-Tjalk-Schoener, elke donderdag in de recreatieruimte van wooncomplex De Buizerd (Tjalk 10-32). De lessen duren een anderhalf uur en zijn tussen 09.00 en 12.30 uur.
  • Waterwijk-Boswijk, elke maandag of dinsdag in buurtcentrum De Waterbever (Voorstraat 313). De lessen van een anderhalf uur  zijn op maandag tussen 11.00 en 16.30 uur.  Op dinsdag wordt er lesgeven tussen 09.00 uur en 12.30 uur en ook deze lessen duren een anderhalf uur.

Overige informatie
Heeft u nog vragen of wilt u zich voor één van de activiteiten aanmelden? Neem dan contact op met Mitchell Tollenaar, buurtsportcoach Senioren & Zorg, door te mailen naar m.tollenaar@sportbedrijf.nl of te bellen naar 06 12 59 07 33.

GoldenSports

Alle sporten in Lelystad

Nieuws

Aqua Yoga & Pilates 22 - 04 - 2024

Nieuwe Aquasport: Aqua Yoga & Pilates

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging voor je lichaam en geest? Ontdek dan Float Yoga & Pilates bij…

Lees meer
17 - 04 - 2024

12 mei: straat- en veldvoetbalevenement door Sportbedrijf Lelystad en ‘Panna Knock Out’

Op zondag 12 mei 2024 organiseren Sportbedrijf Lelystad en ‘Panna Knock Out’ voor het eerst het straat-en veldvoetbalevenement bij Sportcomplex…

Lees meer
Recreatief zwemmen in De Koploper 15 - 04 - 2024

Veel zwemplezier in de meivakantie in De Koploper!

Van maandag 29 april tot en met zondag 5 mei 2024 is het meivakantie! Dat betekent weer heel veel zwemplezier…

Lees meer
Flyer beweegstimulering 15 - 04 - 2024

Lelystadse consultatiebureaus succesvol aan de slag met beweegstimulering bij jonge kinderen

Icare jeugdgezondheidszorg, Sportbedrijf Lelystad en JOGG Lelystad slaan de handen ineen om meer en beter bewegen bij kinderen van 0…

Lees meer
10 - 04 - 2024

13 tot 20 april: Indoor Swim to Fight Cancer in Zwembad De Koploper

Op zaterdag 13 april gaat een bijzonder evenement in Zwembad De Koploper van start ter ondersteuning van kankeronderzoek. In samenwerking…

Lees meer
Zeemeerminzwemmen 09 - 04 - 2024

In de meivakantie: cursus zeemeerminzwemmen!

Heb jij altijd al willen zwemmen als een zeemeermin? Dan is dit jouw kans! Tijdens de meivakantie van maandag 29…

Lees meer
Start jubileumjaar 08 - 04 - 2024

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar!

Sportbedrijf Lelystad bestaat 25 jaar. Op maandag 8 april werd stilgestaan bij de start van dit jubileumjaar. Onder het toeziend…

Lees meer
Buiten bewegen in Lelystad 03 - 04 - 2024

Urban Sports geven nieuwe impuls aan ‘Buiten Bewegen’ programma

Lelystedelingen konden al geruime tijd deelnemen aan georganiseerd en flexibel aanbod bij openbare sport- en beweegplekken, in parken en op…

Lees meer
28 - 03 - 2024

Fit naar Werk! Een unieke samenwerking ter ondersteuning van werkzoekenden in Lelystad

Werkzoekenden in Lelystad krijgen binnenkort toegang tot een vernieuwende aanpak die gericht is op een succesvolle re-integratie op de arbeidsmarkt….

Lees meer
18 - 03 - 2024

Meezwemtarief: recreatief zwemmen tijdens de zwemles van uw kind

Terwijl uw kind zwemles krijgt kunt u zelf ook even lekker het water in? Dat kan! Vanaf heden is het…

Lees meer