Aquasporten - Sportbedrijf Lelystad

Kom ook aquasporten in zwembad De Koploper! Aquasport is heerlijk bewegen op muziek in het water. Dat is goed voor je spieren en conditie! We bieden tien verschillende soorten aquasport aan, voor jong en oud. De lestijden zijn divers, zodat er altijd wel een geschikt moment voor je bij zit. Met een lidmaatschap kun je onbeperkt aquasporten. Twijfel je nog? Volg dan eerst een proefles. Je betaalt dan het tarief van een losse les. Het is noodzakelijk om je vooraf in te schrijven. Ga hiervoor naar mijn.sportbedrijf.nl.

Aqua Aerobics

Blijf fit met Aqua Aerobics! Op ritmische muziek beweeg je op een lekker tempo in 1.30 meter diep water. Aqua Aerobics is zeer geschikt voor het verbeteren van je conditie. Ook doen we oefeningen die je spieren versterken. Voor deelname aan deze les hoef je niet te kunnen zwemmen.

Aqua Balance

Je lichaam stretchen en versterken, zodat je in balans komt. Dat is Aqua Balance. Door gecontroleerd en rustig oefeningen uit te voeren, krijg je controle over je lichaam en ademhaling. Aqua Balance is weinig explosief en voor iedereen geschikt. Het heeft een ontspannende uitwerking op je lichaam en verhoogt je energiepeil. Na een les Aqua Balance kom je met een ontspannen gevoel het water uit.

Aquaboksen

Bij Aquaboksen werk je tegelijkertijd aan je conditie en spierkracht. Je armen, buikspieren en benen worden flink aangepakt. Aquaboksen is gezellig en niet al te ingewikkeld, waardoor de drempel om mee te doen erg laag is.

Aqua Bootcamp

Ben jij die fanatieke sporter? En altijd opzoek om het uiterste uit je work-out te halen? Dan is Aqua Bootcamp de les voor jou! De les wordt afgewisseld met conditie en krachtoefeningen in het water maar ook op de kant. Voor deelname aan deze les moet je kunnen zwemmen.

Aqua High Energy

Jij wilt er flink tegenaan en bent sportief ingesteld? Dan is Aqua High Energy iets voor jou! Deze aquasport is een complete body work-out en een mix van Aqua Aerobics, kick & boks, conditie- en krachttraining. De work-out vindt plaats op muziek die een aantal weken terugkeert. Binnen deze weken worden work-out en techniek uitgebouwd, waardoor je optimaal resultaat behaalt uit de oefeningen. Een basisconditie en een sportieve inslag zijn geen vereiste, maar ook geen overbodige luxe.

Aqua Slank

Het doel van deze aquasport is vet verbranden en spieren versterken. Bewegen in water is ideaal om af te vallen. In het water worden spieren en gewrichten minder belast en verbrand je veel calorieën. Aqua Slank is voor iedereen geschikt; je bepaalt zelf de intensiteit.

Aquajoggen

Hardlopen: een passie of ambitie? Aquajoggen maakt het voor de één mogelijk en geeft het joggen voor de ander een heel nieuwe dimensie. Aquajoggen wordt gegeven bij een waterdiepte van 2 meter en is zwaarder dan het lijkt. Daar zorgt de weerstand van het water voor. Hoe sneller je beweegt, hoe zwaarder het is. Onze ervaren instructeur wisselt loopoefeningen af met spierversterkende oefeningen. Om niet om te vallen in het water zit je vast aan een drijfriem.

Aquavaria

Wil je aquasporten, maar kun je geen keuze maken uit de verschillende soorten? Aquavaria is een verrassende combinatie van Aquajoggen, Aqua Aerobics, conditietraining en nog veel meer. Bij Aquavaria is de les elke keer weer anders en maak je kennis met de verschillende aquasporten in De Koploper.

Fifty-Fit

Fifty-Fit is voor de energieke 50-plusser die fit wil blijven. Deze lessen van 45 minuten draaien om spierversterking en het opbouwen van conditie. We bewegen op een hoog tempo op muziek in het water. Natuurlijk beginnen we met een warming-up en eindigen we met een cooling down. Elke week wisselen we de materialen af, zodat geen enkele week hetzelfde is!

FloatFit®

Effectief en intensief; dát is FloatFit®. Op de drijvende mat is het de uitdaging om te spelen met je balans. Onder leiding van een deskundige instructeur doe je op muziek verschillende loopoefeningen en spierversterkende oefeningen. De beweging van het wateroppervlak creëert voortdurend onbalans. Hierdoor moeten verschillende spiergroepen samenwerken en worden zwakke spieren effectief versterkt.

Voor het volgen van een (proef)les FloatFit® is het noodzakelijk om vooraf in te schrijven. Ga hiervoor naar mijn.sportbedrijf.nl.

Float Yoga & Pilates

Yoga is goed voor lichaam en geest. Door yoga en pilates oefeningen uit te voeren op een drijvende mat, ga je niet alleen werken aan coördinatie, kracht en flexibiliteit, maar ook worden meer spieren aangesproken die zorgen voor balans en stabiliteit. Je voert tijdens deze les verschillende oefeningen en houdingen uit op een floatfit mat.

Hydrospinning

Deze verfrissende vorm van conditietraining geeft een totale body work-out met hoge vetverbranding als gevolg. Door te fietsen in het water op opzwepende muziek worden veel verschillende spieren getraind. Het is verstandig om tijdens de lessen Hydrospinning extra kleding over uw badkleding te dragen. Alleen badkleding is bij deze lessen niet voldoende. Wij adviseren een fiets- of wielrenbroekje en surfschoentjes. Voor het volgen van Hydrospinning is het noodzakelijk om vooraf in te schrijven. Ga hiervoor naar mijn.sportbedrijf.nl.

Senioren Fit

Senioren Fit is ontwikkeld voor senioren die Fifty-Fit net te zwaar vinden. De les duurt 45 minuten, maar het tempo ligt lager. In het water voelt u weinig weerstand en is het mogelijk om alle oefeningen goed uit te voeren. Overigens is Senioren Fit ook heel geschikt voor mensen die revalideren. De heerlijke watertemperatuur van ongeveer 33 graden heeft een gunstige uitwerking op uw lichaam.

Doe mee!

Ben je helemaal enthousiast geraakt en wil je een keer meedoen aan één van de genoemde aquasporten. Koop dan eenvoudig je kaartje via mijn.sportbedrijf.nl bij Tickets & Reserveren. Je reserveert dan gelijk voor de dag waarop je gaat. Let op! Geld terugkrijgen is niet mogelijk. Je kunt, mits je een kaartje koopt via een account, wel de dag verplaatsen naar een andere datum.

Aquasport abonnement

Wil je structureel gaan Aquasporten, dan is het voordeliger om een abonnement aan te schaffen. Ook dat doe je via mijn.sportbedrijf.nl. De klantenpas die erbij hoort haal je vervolgens op bij onze receptie. Wanneer je een Aquasport- abonnement hebt dan is er, naast de optie voor verplaatsen van de Aquasportles, ook de mogelijkheid om de les te annuleren. Log in op mijn.sportbedrijf.nl en ga naar ‘Uw aankopen’ en klik op ‘Annuleren’. Je maakt dan met jouw annulering direct plek vrij voor onze andere Aquasport-abonnees.

Openingstijden en tarieven

Wanneer ga jij in het water aan je conditie werken? Kijk snel naar  de openingstijden en tarieven van het aquasporten in De Koploper.